Sveti večer v študentskem domu

V šentviškem študentskem domu se je spet dogajalo. V ponedeljek, 7. 1. 2019, so nas po apartmajih obiskali sveti trije kralji, ki so nas ob spremljavi božičnih pesmi spominjali, da prazniki še niso čisto pri koncu. Tri modrece so med obhodom spremljali ravnateljica doma Nada Zupančič, direktor zavoda Anton Česen in domski kaplan Matevž Mehle, ki so vsakemu posebej voščili blagoslovljene praznike.  

Po obhodu vseh apartmajev pa se dogajanje v domu še ni prenehalo. Vsi imamo še v spominu, kako so se dekleta iz zgornjih nadstropji jeseni potrudila in nam pripravila večer odprtih apartmajev. Ob tej priložnosti pa so se tokrat izkazali fantje in dekleta iz pritličja. Vsi so se potrudili in poskrbeli, da mize niso ostale prazne. Poleg potice in drugih sladkih dobrot je bilo tokrat mogoče najti tudi kakšen košček salame. Kot ponavadi tudi na tem druženju ni manjkala ravnateljica Nada, ki se je z nekaj študenti že kmalu zapletla v klepet. Poleg stalne zasedbe je glasna glasba in očitno dobro vzdušje na hodnike izza knjig vsaj za nekaj minut privabilo tudi tiste obraze, ki jih običajno ne vidimo, kar še dodatno dokazuje, kako dobro je bila celotna zadeva zastavljena.

Študentje v domu Janeza F. Gnidovca so zopet dokazali, da so sposobni tudi praznik, kot so sveti trije kralji, razviti v prijetno druženje. Glede na to da se je vse skupaj dogajalo le dober teden pred začetkom izpitnega obdobja, kar na mnogih fakultetah pomeni redne kolokvije in roke za oddajo premnogih poročil in seminarskih nalog, lahko z gotovostjo potrdim, da so fantje in dekleta tukaj tudi v tako stresnem obdobju še vedno sposobni izkoristiti študentsko življenje.

Gal Petkovšek

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content