Pogovorni večer z matematikom in komikom Urošem Kuzmanom in nove pridobitve v študentskem domu

15. maj je bil za ŠDJFG velik dan. Najprej smo se v velikem številu odzvali vabilu skupine za Kavč na pogovorni večer z dr. Urošem Kuzmanom, potem pa smo obeležili izid novega Kavča in uradno otvoritev prenovljenega skupnega prostora.

Uroš Kuzman je sicer profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko, v prostem času pa se ukvarja s standupom. Skupina za Kavč je z njim pripravila zanimiv intervju; povprašali so ga o delu na fakulteti, kako je začel s standupom, kako združuje obe “zaposlitvi”, kako potekajo priprave na nastop in, seveda, kaj počne v prostem času (če ga slučajno kdaj ima). Gost nam je tudi zapel dve svoji pesmi ob spremljavi na ukelele in pokazal eno od matematičnih ugank. Po besedah enega naših domovcev: “B’lo je zakon!

Po srečanju s profesorjem smo praznovali izid 2. številke Kavča v letošnjem študijskem letu, sicer pa jubilejne 10. številke. Skupina za Kavč je razglasila zmagovalce natečaja za najboljšo kratko zgodbo in podelila mikavne nagrade, potem pa smo vsi planili in kupili Kavče, preden jih je zmanjkalo.

Nazadnje smo se poveselili še ob otvoritvi prenovljenega skupnega prostora. Naš skupni prostor je prostor, kjer se dogajajo vsi skupni dogodki, kjer praznujemo rojstne dneve, kjer skupaj gledamo filme ali serije, zato nam je res pri srcu. Dolgo pa smo vedeli, da je potreben obnove. Kot smo že pokazali, so ga februarja fantje in dekleta sami prebarvali, fantje so sami naredili “šank”, dobili smo tudi nove zvočnike, projektor, tablo, platno, reflektorje in ojačevalnik. Otvoritev skupnega prostora smo načeloma združili z izidom Kavča, ker smo mislili, da bomo praznovali tudi pridobitev novih kavčev (z malo začetnico). Žal bomo na to morali počakati do naslednjega Kavča.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content