Ustvarjalne delavnice in adventni sejem

Kot vsako leto smo tudi letos študentje sodelovali na adventnem sejmu. Da smo imeli kaj ponuditi, smo se teden dni prej srečevali ob večerih in ustvarjali, lepili, strigli, zavezovali in ob tem preživljali lepe skupne trenutke v pogovoru, smehu in poslušanju glasbe.

Vsako leto si izberemo nekaj izdelkov, ki nas bodo na sejmu tudi predstavljali. To leto smo se odločili za jelenčke s piškoti (papirnate lončke smo spremenili v jelenčke s pisanimi nosovi, vanje pa na koncu natresli nekaj doma pripravljenih in s čokolado oblitih kosmičev). Potrudili smo se pri izdelovanju majhnih knjig presenečenja, v katere smo namesto popisanih vrstic papirja skrili štiri vrečke čaja. Naučili pa smo se izdelati tudi zapestnice s posebnimi vozlički. Ker smo bili mnenja, da bi to znanje morali širiti dalje, smo se odločili, da bomo obiskovalcem sejma omogočili, da se sami naučijo in si izdelajo svojo zapestnico. Učenci so bili nad idejo navdušeni, še bolj pa jih je na sejmu pritegnila pokovka.

Adventni sejem je uradno odprl upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran, ki so ga učenci osnovne šole pospremili s čudovitim instrumentalnim nastopom. Študentje smo imeli svojo stojnico, ki je bila deležna velikega obiska. Poleg učencev so se pri nas ustavili tudi starši in se navdušili nad knjigico presenečenja. Nekaj otrok si je naredilo svojo zapestnico ali pa so izbrali že narejeno, vsi ostali so z navdušenjem posegli po jelenčkih s piškoti in pokovki.

Tako smo študentje zopet uspešno sodelovali na adventnem sejmu in razveselili marsikaterega učenca in njegove starše z majhnimi, a sladkimi in pozornimi darili. Se vidimo naslednje leto!

Lepe praznike vsem,

Manja Primožič

dsc_0145

17

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content