Tu boste našli informacije o nekdanjih dijakih Škofijske klasične gimnazije (alumnih). Lani je na ŠKG maturirala jubilejna, 27. generacija maturantov,  do sedaj je tu maturiralo že 4171 škofijk in škofijcev.

Prav vsak nekdanji dijak je svojevrstno ogledalo tega, kar delamo in živimo na ŠKG.

 

Vas zanima sledeče*:

Kakšno življenje imajo nekdanji dijaki ŠKG? So zadovoljni? Na kaj so ponosni? Tu.

  • Fun fact: kar nekaj škofijcev je poročenih s svojimi sošolci.

 

Kaj študirajo nekdanji dijaki ŠKG in kako so pri tem uspešni? So našli zaposlitev?

  • Fun fact: več se jih vpiše na naravoslovne kot na družboslovne študije. Več tu.

 

Največ o tem, kaj je dala ŠKG dijakom, ki so jo obiskovali, lahko izveste od njih samih.

Z veseljem vam je na voljo tudi Lily Schweiger Kotar ([email protected]). Na ŠKG poučuje angleščino od njene ponovne ustanovitve leta 1993. V letih 2010−2015 je bila pomočnica direktorja  Zavoda sv. Stanislava. Nekaj let je vodila tudi Skupino za kakovost in razvoj na ŠKG. Trenutno je pomočnica ravnatelja. Je mati treh sinov, ki so vsi obiskovali ŠKG. Dva sta obiskovala tudi OŠ Alojzija Šuštarja, vsi trije Glasbeno šolo v Zavodu sv. Stanislava, tako da šolo, njen utrip  in pedagoški pristop dobro pozna. Gotovo bo znala odgovoriti tudi na vaše vprašanje. Kar pogumno!

 

*Odgovori so pripravljeni na osnovi raziskave Alumni 2016. Čeprav so lahko same številke danes nekoliko drugačne, smernice ostajajo enake. Vprašalnik je takrat izpolnila nekaj več kot polovica od 3051 dijakinj in dijakov, ki so v 20 letih maturirali na ŠKG.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content