Osnovnošolce in njihove starše vabimo na informativna dneva Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma, ki bosta potekala v petek, 15., in v soboto, 16. februarja 2019. V petek bosta za predstavitev in ogled na voljo dva termina in sicer ob 9. ter ob 15. uri, v soboto pa še termin ob 9. uri.

Predstavitvi Škofijske klasične gimnazije v dvorani bo sledil ogled prostorov s predstavitvijo programa in dejavnosti, ki so jih v štirih letih deležni dijaki. Na predstavitvenih točkah, kjer bo potekal ogled, bodo tako obiskovalci lahko slišali nekaj več o pouku različnih predmetov, o izmenjavah in mednarodnih dejavnostih šole, o glasbeni dejavnosti, o športu in še o marsičem drugem. Ogled se bo sklenil v šolski jedilnici z manjšim prigrizkom, kjer bodo – podobno kot ob prihodu v atriju – ponovno na voljo točke z različnimi informacijami, ki jih bodo obiskovalci lahko pridobili od dijakov, njihovih staršev, učiteljev in svetovalne delavke.

Poleg Škofijske klasične gimnazije se bo zainteresiranim obiskovalcem predstavil tudi Jegličev dijaški dom, ki si ga bodo obiskovalci lahko ogledali po prigrizku v jedilnici.

Vabljeni torej v petek, 15. februarja, ob 9.00 ter ob 15.00
in v soboto, 16. februarja, ob 9.00.

Osnovne informacije o gimnaziji najdete tukaj.

Pripravili smo tudi odgovore na vprašanji:

Kako se po slabi polovici leta na naši gimnaziji počutijo letošnji prvošolci, lahko preberete tukaj.

Tukaj pa lahko spoznate, kako posamezniki na ŠKG dihajo na svoj način.

Osnovne informacije o dijaškem domu lahko preberete tukaj.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.