DOBRODOŠLI na spletni strani, ki smo jo v “čudnih časih”, ko se nismo mogli neomejeno srečevati v živo, zasnovali kot izhodišče za spoznavanje Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma. Na tem mestu so zbrane vse informacije in povezave do posnetkov spletnih dogodkov, ki smo jih v koronskih časih pripravili za bodoče dijake in vse, ki vas zanima dijaško življenje na Štuli 23 v Šentvidu.

V šolskem letu 2022/23 se nadejamo ponovnih srečevanj z bodočimi dijaki v živo.

Že sedaj vas toplo vabimo na:

 • predstavitve, ki jih na povabilo osnovnih šol izvajamo na različnih lokacijah po Sloveniji;
 • našo stojnico na sejmu Informativa (petek in sobota, 20. in 21. januar 2023);
 • DAN ODPRTIH VRAT (sobota, 28. januar 2023);
 • INFORMATIVNA DNEVA (petek in sobota, 17. in 18. februar 2023).

Ponujamo tudi možnost, da osnovnošolec postane “dijak za en dan”, torej da običajen delovni dan preživi pri pouku v enem od gimnazijskih razredov. Za dogovor o tem se lahko obrnete na našo svetovalno službo: [email protected].


 

 


Če ste naveličani gledanja v zaslone in bi vam bila ljubša “analogna” oblika informiranja o Škofijski klasični gimnaziji in/ali Jegličevem dijaškem domu, vpišite svoj naslov in vam bomo publikacije v tiskani obliki poslali na dom.

   


  Hvala vsem, ki ste nas na daljavo obiskali na INFORMATIVNIH DNEVIH 2022. Velik del predstavitev gimnazije in dijaškega doma je še vedno dostopen na tej spletni strani.

  Vsak od običajnih treh terminov informativnega dneva se je v srečanju na Zoomu začel z uvodnimi pozdravi in osnovnimi informacijami o ustanovi in vpisu, ki si jih lahko ogledate tudi v posnetku.

   


  Posebej priporočamo, da se podate na:

  Nekaj mnenj, ki so nam jih ob koncu virtualnega vodenega ogleda zaupali gledalci:

  Zelo ste se potrudili za to, da bi bila izkušnja čim bolj pristna.

  Odlično pripravljeno, te prav zamika!

  Zelo lepo narejeno. Prva stvar, ki jo hočem sprobati, je plezalna stena. 🙂

  Ste zelo super šola in če se bo le dalo, se bom vpisal k vam.

  Zelo mi je bila všeč predstavitev doma in posameznih prostorov.

   


  DAN ODPRTIH VRAT Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma je bil v soboto, 29. januarja 2022. Kdor je zamudil spletni dogodek, si lahko ogleda njegov posnetek.


   

  V času med dnevom odprtih vrat in informativnimi dnevi smo pripravili več krajših tematskih večerov, ki si jih lahko ogledate v posnetkih.

  VEČER Z ZAVODSKIMI DUHOVNIKI Kdo so duhovniki na ŠKG, ki skrbijo za duhovno asistenco dijakov, duha vere in kulture, duhovne obnove in duhovno rast na gimnaziji in v dijaškem domu? odpovedano zaradi bolezni

  posnetek lanskega večera

   

  Torek, 1. 2.
  »TEDEN PAKET«
  POGOVORNA ODDAJA JEGLIČEVEGA DIJAŠKEGA DOMA
  V pogovorni oddaji »Teden paket« bomo poklepetali z bolj ali manj znanimi obrazi Jegličevega dijaškega doma, pokomentirali tedensko dogajanje ter skušali v vaše domove prenesti čim več našega prijetnega vzdušja. posnetek

   

   

  Sreda, 2. 2.
  »SKRBIMO, DA DIJAKOM NI NIKOLI DOLGČAS«
  VEČER Z DIJAŠKO SKUPNOSTJO
  Te zanima, kdo je predsednik dijaške skupnosti in kakšno sporočilo ima za bodoče dijake? Kaj pa pravzaprav dela dijaška skupnost in kaj vse je v preteklosti že pripravila in izvedla? Vse vam bo predstavila letošnja ekipa dijakov in dijakinj, ki sodelujejo v dijaški skupnosti. posnetek

   

   

  Četrtek, 3. 2.
  VEČER PEVSKIH ZBOROV Na ŠKG deluje pet pevskih zborov, v njih poje polovica vseh dijakov. Na vprašanja, zakaj je petje v zborih tako priljubljeno, kako potekajo vaje, kje vse so že škofijske pevke in pevci nastopili in mnoga druga, vam bodo odgovorili naši dirigenti. posnetek

   

   

   

  Sreda, 9. 2.
  FIZIKALNI POSKUSI Zanimivi fizikalni poskusi. posnetek

   

   

  Četrtek, 10. 2.
  VEČER KLASIČNIH JEZIKOV Antika ni mrtva, ampak živa! Na antičnem večeru bomo skupaj odkrili njene sledove v današnjem času in se pomenili, zakaj se je tudi v 21. stoletju vredno učiti latinščine in grščine. posnetek

   

   

   

   


   

  Do podstrani s podrobnejšimi predstavitvami gimnazije in dijaškega doma dostopate s klikom na sledeče pasice.

   

   

     Poleg gimnazije in dijaškega doma v Zavodu sv. Stanislava delujejo tudi glasbena šola, študentski dom, osnovna šola in vrtec.

  Za pomoč pri pripravi vseh različnih predstavitev – predvsem interaktivnega videa in 360-stopinjskega ogleda – se zahvaljujemo vsem, ki so nam pri tem pomagali z nasveti in izposojo opreme. Hvala podjetjema Izstop d.o.o. in Hella Saturnus ter Roku Černeliču s.p. Hvala!

  © 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

  Zavod sv. Stanislava Skip to content