UVODNO SREČANJE
ALI DUHOVNIKI V ZAVODU V PROSTEM ČASU RES SAMO MOLIJO?

Sproščeno srečanje z zavodskimi duhovniki med pripravo hrane za telo in dušo. 

NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS* 

Te zanima, kako zveni jezik starih Rimljanov in Grkov? Ali zakaj nam je antika bližje, kot se nam zdi? Koliko latinščine in grščine znaš in vsak dan uporabljaš, še preden se ju začneš učiti? Kako nas učenje klasičnih jezikov in kulture oblikuje ter približa samemu sebi in svetu, v katerem živimo?  

*Ne učimo se za šolo, ampak za življenje 

“Neraziskanega življenja ni vredno živeti” (Sokrat)VEČER S FILOZOFIJO

(Večera s filozofijo nismo prenašali na YouTube.)

GLASBA, NAŠA LJUBEZEN 

Neverjetna doživetja, koncerti, potovanja, turneje po Evropi in svetu, prestižni festivali, neizbrisna prijateljstva 

Spoznajte dirigente in pevce zborov, ki sodijo med najboljše v Evropi. 

KAJ PA VI DELATE PRI KROŽKU? ODVISNO OD DNEVA 🙂  

V ponedeljek Evropska unija, v torek podjetništvo, v sredo finančna pismenost in v četrtek Škofijska strela. Vsi ti krožki, ki potekajo med tednom po pouku, tvorijo celoto tistega, kar dijake ozavešča o aktivnem državljanstvu. 

Jaz Drugemu Dan – VEČER Z JEGLIČEVIM DIJAŠKIM DOMOM

Zakaj JDD 185 dijakom in dijakinjam predstavlja: »Mojo rast, mojo skupnost in moj dom«O tem in še marsičem je tekla beseda v pogovorni oddaji z zanimivimi gosti.

DOTIKI LITERATURE NA ŠKG

Že od ustanovitve šole leta 1905 je bila literarna ustvarjalnost dijakov izjemno močna. Iz dijaških vrst so postali pisatelji, pesniki, prevajalci, režiserji, dramaturgi. Tako je tudi danes. Bogata bera dijaške ustvarjalnosti se zbira v literarnem zborniku Domače vaje, ki je že več let zaporedoma dobil naziv najboljšega srednješolskega literarnega glasila. Prisluhnite dijakom in mentorici!

SVET = PESEM

Bi šel na domišljijsko potovanje po različnih jezikih, pesmih in dijaški ustvarjalnosti? Vabljen, da prisluhneš pesmim, ki so jih v različnih jezikih napisali naši dijaki. Tudi v prevodu.

NARAVNOST NARAVOSLOVNO! NA ŠKG

Kaj? Noro naravoslovno! Večer eksperimentov in zanimivih odgovorov na še bolj zanimiva vprašanja bodočih, sedanjih in bivših dijakov ŠKG našim profesorjem kemije, biologije in fizike.

SKRBIMO, DA DIJAKOM NI NIKOLI DOLGČAS

Te zanima, kdo je predsednik dijaške skupnosti in kakšno sporočilo ima za bodoče dijake? Kaj pa pravzaprav dela dijaška skupnost in kaj vse je v preteklosti že pripravila in izvedla? Vse to vam bo predstavila letošnja ekipa dijakov in dijakinj, ki sodelujejo v dijaški skupnosti.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content