Projektna naloga je predmet, ki je posebnost Škofijske klasične gimnazije. Znotraj predmeta iz področja, ki te zanima, pridobiš oceno, ki je enakovredna ostalim. Predmet je v programu v 2. in 3. letniku.

 

Kako poteka?

Najprej si zamisliš, na katerem področju bi deloval. Lahko je to fizika, šport, zvezde, 3D tiskalniki, graviranje na steklo, osvajanje dvatisočakov, organizacija koncerta, predstave ali izleta za sošolce … skratka, skoraj karkoli.

Kaj potem?

Izmed zaposlenih v Zavodu sv. Stanislava si izbereš mentorja, ki področje najbolj pozna. On ti je v pomoč z nasveti in ti stoji ob strani pri izdelavi projektne naloge.

Kako obsežno je delo?

Dijak v 2. letniku izdelavi projektne naloge posveti približno 25 ur. V 3. letniku, kjer je naloga skupinska, vsak dijak v skupini opravi delo 20 ur. Na koncu oddaš poročilo in v kratki predstavitvi pokažeš končni izdelek ali slikovni material poteka izdelave. Za opravljeno delo pridobiš oceno.

Kaj imaš od tega?

Znotraj šolskega predmetnika lahko krepiš in raziskuješ področje, ki te zanima. Dijaki pravijo, da odkrijejo marsikaj novega o sebi. Poglobijo odnose s profesorji, ki so jim mentorji. V juniju razred izbere eno nalogo, ki je predstavljena na tekmovanju projektnih nalog, kjer so zmagovalci tudi nagrajeni.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content