Drage osnovnošolke, dragi osnovnošolci, verjamemo, da ste v svojem življenju že doživeli trenutek, ko ste si zaželeli ob sebi človeka, s katerim bi se pogovorili, z njim delili svoje veselje in težave, ki bi vam prisluhnil, vas razumel in vam pomagal ter v zameno ne bi pričakoval ničesar. Verjamemo, da ste tudi sami opazili svojo sestrico, brata, očeta ali mater, prijateljico ali prijatelja, dedka ali babico ali koga drugega, ki je bil zaskrbljen, žalosten in je bil hvaležen, če ste pristopili k njemu, ga vprašali, kako je, kaj je narobe, ter ostali ob njem v težkih trenutkih. Morda ste jim pomagali pri delu ali jih le obiskali in šli z njimi na sprehod. Najpomembneje je, da ste podarili svoj čas. Če še ne poznate filma Daj naprej, vam priporočamo, da si ga ogledate.

Prav k tej občutljivosti za človeka in sočutnosti dijake spodbujamo preko prostovoljstva in socialnega praktikuma.

Za prostovoljstvo se lahko odloči vsak dijak katerega koli letnika in si izbere otroka, mladostnika ali odraslega v določeni ustanovi ter ga spremlja vsaj eno leto in mu polepša nekaj trenutkov njegovega življenja, ob tem pa osrečuje tudi sebe in se nauči mnogih veščin za svojo prihodnost. Če vam ni vseeno za druge in v sebi čutite, da bi lahko komu pomagali, si lahko za začetek pogledate Predstavitev prostovoljstva, v kateri lahko izveste skoraj vse o tej dejavnosti na naši šoli.

 

V njem se omenjajo različne dejavnosti naših prostovoljcev, od individualne pomoči in sodelovanja na adventnem sejmu, do udeležbe na vikendu za prostovoljce in sodelovanja na Miklavževem koncertu oz. pri »verigi prijateljstva« ob praznovanju Mednarodnega dneva prostovoljstva ter končnega nagradnega izleta. Za prvi vtis kliknite na fotografije oz. posnetke dogajanja ter uživajte ob ogledu.

Individualna pomoč

Dobrodelni adventni sejem

Vikend za prostovoljce

Razmišljanje ob koncu vikenda prostovoljstva

Mednarodni dan prostovoljstva in veriga prijateljstva

 


Vabljen si, da postaneš prostovoljec že sedaj. Okrog sebe imaš gotovo koga, za katerega si lahko vzameš čas in mu pomagaš po svojih najboljših močeh. Dobrodošel boš tudi med nami! 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content