Likovno-fotografska razstava GZ Ljubljana

V Meršolovem atriju je med 7. in 13. novembrom na ogled gostujoča razstava “Tudi baterije lahko zagorijo”, ki jo je pripravila Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana.

Na razstavi “Tudi baterije lahko zagorijo” sodelujejo mladi gasilci in gasilke ljubljanskih prostovoljnih gasilskih društev, stari med 6 in 15 let, z likovnimi in fotografskimi deli, ki so jih pripravili v oktobru, mesecu požarne varnosti. Z deli so prikazali pravilna rokovanja z baterijami, preventivne ukrepe shranjevanja baterij ter načine gašenja požarov baterij.

V vsakdanjem življenju se povečuje uporaba naprav z litijionskimi baterijami. Najdemo jih v mobilnih telefonih, prenosnih in tabličnih računalnikih, predvajalnikih glasbe, fotoaparatih, kamerah, igračah, orodju, invalidskih vozičkih, radijsko vodenih modelih, brezpilotnih zrakoplovih (dronih) in podobno. Vsako leto vse več uporabnikov za prevoz uporablja prevozna sredstva na električni pogon (električna vozila, električna kolesa, električne skiroje in podobno), ki jih prav tako poganjajo baterije.

V oktobru tradicionalno potekajo preventivne aktivnosti s področja požarne varnosti za različne ciljne skupine. Namen aktivnosti je seznaniti prebivalce z vzroki za nastanek požara, predstaviti navodila za preprečevanja požara litijionskih baterij ter kako ravnati v primerih, ko do požara pride.

Aktivnosti v mesecu požarne varnosti so potekale tudi v Gasilski zvezi Ljubljana. Prostovoljna gasilska društva so izvedla vaje evakuacije na vrtcih in šolah ter dneve odprtih vrat, Komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana pa je za gasilsko mladino pripravila likovno-fotografsko razstavo z razpisano temo “Tudi baterije lahko zagorijo“.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content