Razstava akad. slikarke Ivane Ćepulić

Ob zaključku jubilejnega leta Božjega usmiljenja vabljeni na ogled razstave akad. slikarke Ivane Ćepulić iz Zagreba “Bog usmiljenja”; slikarko je nagovorilo povabilo papeža Frančiška ob letu Usmiljenja in je ustvarila cikel 20 slik na temo novozaveznih motivov Kristusovega javnega delovanja, v katerem se še posebej razodeva Očetova ljubezen in usmiljenje.

Razstava bo na ogled od 12. decembra 2016 do 8. januarja 2017 v Kregarjevem atriju.

Ivana Ćepulić je bila rojena leta 1975 v Zagrebu, kjer je tudi končala osnovno šolo in klasično gimnazijo. Osnovno likovno izobrazbo je pridobila v Centru za likovno umetnost mesta Zagreba pri prof. Dori Kovačević. Leta 1994 se je vpisala na študij italijanskega in angleškega jezika s književnostjo na Filozofski fakulteti v Zagrebu, leta 1995 pa še na študij slikarstva na Akademijo likovnih umetnosti. Iz slikarstva je diplomirala leta 2000 v razredu prof. Đure Sedere, naslednje leto pa je z diplomo zaključila tudi študij italijanščine in angleščine. Sodelovala je na številnih skupinskih razstavah in likovnih kolonijah, do sedaj pa se je predstavila na 15 samostojnih razstavah; zadnjo razstavo je imela lani v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Zagrebu, cikel slik pa je navdihnila Hvalnica stvarstva sv. Frančiška Asiškega. Piše tudi potopise s svojih številnih potovanj in jih objavlja v reviji Kani. Je članica Hrvaškega društva likovnih umetnikov; živi in dela v Zagrebu.

„Ivana Ćepulić se je opredelila za intimistično slikarstvo, v katerem ne prevprašuje mej umetnosti, temveč svoje lastne. Njeno slikarstvo je preoblikovano v osebno slikarsko govorico, tako da večkrat lahko motive prepoznamo šele posredno. Verjetno je njen najbolj dosleden in tudi najbolj oseben element na slikah doživetje barv, pa naj slika mačko, violino ali kaj tretjega. Dela Ivane Ćepulić so vrata v poseben svet, v katerem vsi slikarski elementi govorijo o izjemni senzibilnosti, s katero nam odkriva vso radost ustvarjalnega procesa.“ (Blanka Treselj)

Ivana Ćepulić – Samostojne razstave
2003  Zaprešić, Galerija Razvid, Pučko otvoreno učilište
2004  Zagreb, Galerija Humanus
2005  Zagreb, Galerija Arho
2005  Velika Gorica, Galerija Kordić
2006  Zagreb, Galerija CEKAO
2006  Zagreb, Galerija FER
2006  Ljubljana, Klub prešerne zdravljice Humanitarius
2006  Zagreb, Center Jelenovac
2007  Zagreb, Galerija Contempora – LIKUM
2007  Zagreb, Razstavni prostor Chromos
2008  Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Mala dvorana
2009  Zagreb, Galerija Arho – Internet Cafe Surf@
2010  Zagreb, Medioteka francoskega inštituta
2013  Zagreb, Zadruga Crta i točka
2015  Zagreb, Cerkev sv. Antuna Padovanskega

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content