Razstava akad. slikarke Mete Šolar

Ob začetku novega koledarskega leta v Kregarjevem atriju postavljamo razstavo akad. slikarke Mete Šolar, alumne Škofijske klasične gimnazije, z naslovom »Anonimno nežno«.

Meta Šolar (*1989) je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 2014 tudi diplomirala. Je članica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in Likovnega društva Kranj.  Sodelovala je na več skupinskih in samostojnih razstavah po Sloveniji in Evropi, med drugim je lani mesec dni ustvarjala v rezidenčnem ateljeju v Cite Internationale des Arts Paris.  Živi in ustvarja v Radovljici.
Na razstavi predstavlja dela iz serije brezobrazih portretov. Serija je sestavljena iz portretov in celopostavnih postavitev oseb, večinoma žensk in deklet. Njihovo kožo, ki je po navadi pri portretiranju razumljena kot tisti del, ki predstavlja človeka, je nadomestila z abstraktnimi vzorci, sadjem ali cvetjem. Na tak način portret preseže tiranijo telesa. Večplastne figure, ki s tem nastanejo, pa prevprašujejo krhkost in nestabilnost osebnosti. Kaj ostane, ko izgine individualni značaj?
Slikarska dela je na odprtju predstavila Zala Vidali, vabljeni k branju njenega zapisa.

Razstava je na ogled do 6. februarja 2017.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content