Razstava grafik “Kozmos” Mihe Perčiča

V oktobru postavljamo v Kregarjevem atriju na ogled razstavo grafik mag. likovne umetnosti Mihe Perčiča iz cikla Kozmos, ki bo na ogled od 11. oktobra do 6. novembra 2017. Vabilo na odprtje. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Miha Perčič se je rodil v Kranju, po končanem šolanju na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani – program grafično oblikovanje – je vpisal študij na Akademiji za likovno umetnost, smer vizualne komunikacije, ki gaje zaključil z diplomo leta 1997 pri prof. Radovanu Jenku in si s tem pridobil naziv diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij. Leta 2002 je končal podiplomski študij na grafični specialki Akademije za likovno umetnost pri prof. Branku Suhyju. Pripravil je več samostojni razstav in sodeloval na številnih skupinskih razstavah doma in po svetu. Trenutno ustvarja in dela kot samostojni umetnik. Je član Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in Likovnega društva Kranj.

Mag. Boge Dimovski je o njegovem delu dejal: “Miha Perčiča privlači tradicija tehnične izvirnosti, čistosti, prilagaja  se originalnemu značilnemu karakterju suhe igle in izpostavlja svoje vedenje o grafični tehnologiji. Različni vrezi geometrijsko znakovnih oblik v tehniki suhe igle nas spominjajo na pajčevinasto strukturo zgoščenih črtnih potez. Avtor se odloča za različne enobarvne izvedbe v katerikoli grafični tehniki globokega in ploskega tiska, ki jih izvaja kot samostojne cikle; npr. litografija, jedkanica, rezervaš, akvatinta, itd. Neobičajno velike formate zadnjih grafičnih listov v tehniki suhe igle, predstavljene na tokratni razstavi, črtno zapolnjuje z geometrijsko abstrakcijo ter jih postavlja v urejen, smiseln slikovni prostor. Njegove grafične podobe skušajo na meditativen, vsebinsko sporočilen način prikazati univerzalni geometrijski svet konkretnih, stiliziranih likov.”

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content