Razstava portretov Marjana Platovška

V Meršolovem atriju je od 6. oktobra do 6. novembra 2016 na ogled razstava portretov v slogu gibanja pop art Marjana Platovška. Razstavo bo v četrtek, 6. oktobra, ob 18. uri odprla gospa Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS, v kulturnem programu pa bosta sodelovali pevka Mateja Bobek in citrarka Jasmina Levičnik.

Marjan Platovšek je grafični oblikovalec, ki pa se v zadnjih letih intenzivno posveča slikanju portretov v pop art slogu, in sicer v akrilni tehniki. Sam pravi, da išče izraze na čistih ploskvah in predvsem igro svetlobe in senc. Blizu mu je portret, loti pa se tudi ostale motivike. Dokler ljudje ne vidijo slik v živo, marsikdo skoraj ne verjame, da slika ročno in da njegove slike niso računalniški tiski.«

Tone Partljič, pisatelj, dramatik in scenarist,  je o njegovem slikarstvu zapisal:

“Doslej sem videl kakšnih deset portretov Marjana Platovška. Vsi so mi kar sami na intenziven način padli v oči. In zanimivo, med njimi je veliko ljudi, ki so mi ljubi, na primer umetniški ustvarjalci C. Zlobec, B. Cavazza, S. Dali … /…/ Njegovi portreti so psihološke študije – na “prvi intenzivni pogled”. Čeprav je bil podjetnik (grafični oblikovalec) in bi moral znati prodajati, slike z veseljem podarja. S sten sem moral umakniti nekatere portrete, ki so jih naslikali kakšni moji prijatelji slikarji, kajti njegov je vse preglasil, “presvetlil”, največ zadel. Naj mu roka še dolgo ne zadrhti.”

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content