Koncert ob kulturnem prazniku

V sredo, 7. februarja 2018, smo v Dvorani Matije Tomca pripravili že tradicionalni koncert ob Slovenskem kulturnem prazniku za dijake Škofijske klasične gimnazije.

Po uvodni Zdravljici v izvedbi dijakov ŠKG, smo prisluhnili slavnostni govornici Anji Cimerman, grafični oblikovalki, pisateljici in pesnici, nekdanji dijakinji naše gimnazije. Njeno življenje se intenzivno prepleta z raznimi oblikami umetniškega ustvarjanja in je lahko v vzpodbudo in svetel zgled tudi sedanjim dijakom.
V nadaljevanju programa so se učenci solopevskega oddelka glasbene šole predstavili s slovenskimi samospevi. Nastopile so dijakinje Kristina Sadar, Nuša Merše, Zala Erent in Manca Malovrh, pridružila pa sta se jim tudi nekdanja dijaka ŠKG Neža Križnar in Matija Novak. Učenki godalnega oddelka violinistki Nika Povšič in Neža Mavčič sta izvajali Bacha in Škerjanca, učenka flavte Meta Žumer pa nam je predstavila ritmično igrivo Melottijevo skladbo Ohridski biseri. Predpraznično dopoldne sta nam s čudovito Chopinovo glasbo obarvala učenca klavirja, odlična pianista Bernardka Čemažar in Blaž Zupančič. Med glasbenimi točkami smo lahko prisluhnili tudi poeziji Anje Cimerman, ki jo je občuteno interpretirala dijakinja Urška Planinc.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content