Glasbena šola

Slavnostni koncert ob 25-letnici Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava

Na slavnostnem koncertu naslovljenem "Ustvarjamo sledi" smo v napolnjeni Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji praznovali četrt stoletja življenja naše glasbene šole. Četrt stoletja ustvarjalnega zagona, ljubezni do glasbe, skupnega igranja in druženja. Sledi čudovitega večera so ustvarjali naši učenci – solisti, komorne skupine, mali in veliki godalni orkester z gosti iz Ukrajine ter zbor učencev nauka o glasbi, solfeggia in petja z gosti. Nastopajoči so se ob koncu koncerta s svojimi mentorji združili v veličastno himno Hvalnico upanja.

Vpis novih učencev za šolsko leto 2022/23

Vpis novo sprejetih učencev v program glasba in vpis v program glasbena pripravnica bo potekal 8. in 9. junija v prostorih Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava.

27. letni koncert zborov in orkestrov Zavoda sv. Stanislava

Po dvoletnem premoru je mlade pevce in instrumentaliste Zavoda sv. Stanislava na odru Gallusove dvorane v Cankarjevem domu združilo vodilo: Caritas abundat/Ljubezen prekipeva. Po več kot poltretji uri raznolikega programa, v katerem sta se predstavila dva orkestra in devet pevskih zborov, je iz stotine grl zazvenel tudi verz: "Pesem radostna naj iz src nam kipi", ki lepo povzame bogat večer, ki ga je bila deležna do zadnjega sedeža napolnjena dvorana navdušenih poslušalcev.

Poletna šola za violino – prof. Gorjan Košuta

Poletna šola za violino bo potekala med 18. in 27. avgustom 2022 v Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava. Aktivna udeležba na poletni šoli je namenjena študentom, srednješolcem in izbranim učencem glasbenih šol.

Violinski seminar Anastazije Juvan

Konec aprila smo na naši glasbeni šoli organizirali violinski seminar pod vodstvom prof. Anastazije Juvan. Po uvodnem nastopu in nagovoru za starše in učence, kjer je profesorica posebej poudarila pomembnost dobrega sodelovanja v trikotniku učenec, učitelj in starši, ter rednega vadenja instrumenta, so sledile individualne ure z našimi učenci violine.

Velikonočno voščilo

Dlani se razpirajo kot rože, ko zajemaš in trosiš dotike, zvodenijo razlike, med daleč in blizu ni več carine, le še tisoč odtenkov beline. Takrat se razgrnejo vse plasti kože kot Rdeče morje, da lahko pobegneš skozenj v poveličano mesto, če le dovolj trdno veruješ. Zala Ilovar, dijakinja Škofijske klasične gimnazije

Uspehi naših učencev na spletnih tekmovanjih

Po lepih uspehih na tekmovanju TEMSIG naši učenci nadaljujejo v slogu.

Ob materinskem dnevu

Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci, na današnji praznični dan Gospodovega oznanjenja se zahvaljujemo za dar materinstva in očetovstva ter zanj prosimo.

Katarina Pirc se predstavi z avtorsko skladbo

V glasbeni šoli smo zelo ponosni na naše učence. Ne le da čudovito igrajo, ampak tudi pišejo avtorske skladbe različnih glasbenih zvrsti. Na tem mestu bi vam radi predstavili Katarino Pirc, našo učenko solfeggia. Svojo skladbo z naslovom Me & You je posnela že za talente Osnovne šole Alojzija Šuštarja, tokrat pa jo je za nas zapela ob kitarski spremljavi ravnatelja glasbene šole.

Uspehi naših učencev na Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije

Glasbene šole Štajerske in Pomurja med 7. in 22. marcem 2022 odpirajo vrata številnim mladim nadarjenim glasbenikom iz vse Slovenije. Našo glasbeno šolo tokrat zastopajo trije učenci flavte, pet učencev petja in šestnajst učencev klavirja. Nastopajo v različnih starostnih skupinah in dosegajo izvrstne rezultate. Na tekmovanju vlada dobro vzdušje in spodbuden ekipni duh, so povedali njihovi mentorji.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.