Glasbena šola

Učenci flavte izvrstni na 5. mednarodnem tekmovanju Emona

V okviru Festivala Emona 2023 je od 16. do 21. januarja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani potekalo 5. mednarodno tekmovanje mladih pihalcev.

Božično-novoletni koncert

Glasbena šola v Matije Tomca je v sodelovanju s Škofijsko klasično gimnazijo v torek, 10. januarja 2023, organizirala že tradicionalni božično-novoletni koncert.

Kregarjevo leto

V letu 2023 se spominjamo 50-letnice smrti slikarja in duhovnika Staneta Kregarja (1905–1973) in 30-letnice Galerije Staneta Kregarja, zato bomo v zavodu letošnje leto zaznamovali kot Kregarjevo leto.

Nathan Laube – orgelski koncert

V četrtek, 22. 12. 2022, smo ob zaključku orgelskega seminarja na velikih zavodskih orglah v cerkvi sv. Stanislava prisluhnili koncertu svetovno znanega organista Nathana Laubeja.

Medvedkova pot iz vrtčevske adventne avle vse do Betlehema

Medvedek Benjamin in njegova mama sta nas v adventnem času popeljala skozi 11 zgodb.

Pevski recital naših učenk

V torek, 20. decembra, ob 19. uri bo v Dvorani Matije Tomca pevski recital naših učenk solopetja iz razreda prof. Barbare Tišler. Nastopile bodo sopranistke Neža Križnar Ristič, Petra Skubic in Mana Križnar.

Uspehi naših mladih pianistk

V jesenskem delu mednarodnega tekmovanja World Open Online Competition sta naši učenki klavirja Sara Sofia Niemelä in Amadeja Gabrovšek dosegli odlične rezultate.

Nathan Laube – mojstrski tečaj in koncert

Dragi organisti, prihodnji teden imamo izjemno priložnost gostiti svetovno znanega organista Nathana Laubeja. Vabljeni k udeležbi na mojstrskem tečaju od srede, 21. 12., do petka, 23. 12. 2022, in zaključnem koncertu v četrtek, 22. 12. 2022, ob 19. uri na velikih orglah Zavoda sv. Stanislava v cerkvi sv. Stanislava, Štula 23, Ljubljana Šentvid.

Božični koncert učencev v Viteški dvorani Križank

V četrtek, 8. decembra 2022, so se naši učenci v prelepem ambientu Viteške dvorane predstavili svojim najbližjim in širši publiki.

O predavanju za starše “Vzgoja za dobroto”

Kaplan Osnovne šole Alojzija Šuštarja in Vrtca Dobrega pastirja Marko Čižman je v sredo, 30. novembra, staršem otrok iz vseh zavodskih enot spregovoril na temo vzgoje za dobroto.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content