Glasbena šola

Sprejemni preizkusi za vpis novih učencev v glasbeno šolo Matije Tomca

Sprejemni preizkusi za učence, ki se bodo v šolskem letu 2024/25 prvič vpisali v našo glasbeno šolo, bodo potekali od četrtka, 16. maja, do sobote, 18. maja 2024. Če v rednih terminih ne morete priti, je na voljo še dodaten termin v torek, 21. maja 2024. Spletna prijava je odprta.

Vpis novih učencev v program ples–balet, plesno pripravnico in baletni vrtec

Sprejemni preizkus za učence baleta bo potekal v soboto, 18. maja 2024. Spletna prijava je odprta. Vpis v program plesna pripravnica in baletni vrtec se opravi brez sprejemnega preizkusa.

Slavnostni koncert ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava

V nedeljo, 12. maja 2024, je bil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma dvakrat izveden slavnostni koncert, s katerim smo v Zavodu sv. Stanislava obeležili 30-letnico ponovnega delovanja. Zbori in orkestra Zavoda sv. Stanislava z gosti so izvajali glasbo Jožeta Privška in kantato CARMINA BURANA Carla Orffa.

Koncert učiteljev glasbene šole

Prijazno vabljeni v sredo, 15. maja 2024, ob 18. uri v cerkev sv. Stanislava, kjer boste lahko uživali ob zvokih, ki vam jih bomo pričarali učitelji glasbene šole.

Dan odprtih vrat v glasbeni šoli

V soboto, 20. aprila 2024, med 10. in 12. uro odpiramo vrata naše glasbene šole, da vam jo od blizu predstavimo. Otroci in starši, ki bi radi pokukali v naše učilnice, prisostvovali pouku in poklepetali z nami, prijazno vabljeni, da nas obiščete.

Velikonočno voščilo

On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni. (Iz 53,5)

Naši učenci nastopili na slavnostni akademiji v Arhivskem društvu Slovenije

V torek, 26. marca, sta naša Lana Rupnik, učenka violine iz razreda prof. Draga Arka, in Leonard Kolonič, učenec klavirja iz razreda prof. Mateje Valič Presetnik, z glasbenimi točkami obogatila slavnostno akademijo ob sedemdeseti obletnici ustanovitve Arhivskega društva Slovenije.

Uspehi naših učencev na 53. Tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG 2024

Tekmovanje od 4. do 22. marca poteka na glasbenih šolah v okolici Ljubljane in Zasavja ter na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. V disciplini orgle je minuli četrtek in petek tekmovanje potekalo na naši glasbeni šoli. Učenci so nas razveselili z odličnimi dosežki.

Klavirski recital Iris Ane Blažič

V sredo, 13. marca, se je v okviru gimnazijske projektne naloge na klavirskem recitalu predstavila pianistka Iris Ana Blažič. Z občuteno izvedbo glasbenih del  J. S. Bacha, F. Chopina in R. Schumanna je pokazala visoko stopnjo razumevanja izbrane klavirske literature.

Poletna šola za violino – prof. Gorjan Košuta

Poletna šola za violino bo potekala med 15. in 24. avgustom 2024 v Glasbeni šoli Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava. Aktivna udeležba na poletni šoli je namenjena študentom, srednješolcem in v avdiciji izbranim učencem glasbenih šol.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content