Glasbena šola

Vpis novih učencev za šolsko leto 2023/24

Vpis novo sprejetih učencev v program glasba in vpis v program glasbena pripravnica bo potekal v četrtek, 8. junija, in v petek, 9. junija 2023, od 8.00 do 10.00 in od 16.00 do 18.00 v Meršolovem atriju in tajništvu glasbene šole.

Zlato in tri srebrna odličja na mednarodnem glasbenem odru

Tekmovalna zagnanost v glasbeni šoli se nadaljuje. Na mednarodnem glasbenem tekmovanju Bolero v Muti sta si z odlično izvajanim tekmovalnim programom učenca flavte Lili...   Read More

Pesem mladega srca – letni koncert zborov in orkestrov Zavoda sv. Stanislava

14. maja 2023 so se zbori in orkestra Zavoda sv. Stanislava tradicionalno predstavili na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma. Publika v razprodani dvorani je na 28. letnem koncertu prisluhnila raznolikemu in razgibanemu programu pod naslovom "Pesem mladega srca".

Predstavitev instrumentov v osnovni šoli

Naši učenci so se v četrtek svojim vrstnikom prve triade osnovne šole predstavili z inštrumenti, ki se jih v učijo v glasbeni šoli. Tako smo imeli priložnost spoznati, kako izpod že mojstrskih prstov zazvenijo kitara, violončelo, flavta, harmonika, violina, kljunasta flavta in klavir.

Seminar za učence violine

V petek, 12. 5., smo na naši glasbeni šoli organizirali interni seminar za naše učence violine in viole. Letos smo k sodelovanju povabili našega nekdanjega dolgoletnega ravnatelja prof. Draga Arka. 

Koncert učiteljev

Sinoči, 10. maja 2023, smo prisluhnili prvemu koncertu učiteljev naše glasbene šole.

Učenci petja na mednarodnem pevskem tekmovanju

Na mednarodnem pevskem tekmovanju Lav Mirski, ki je med 5. in 7. majem letos potekalo v Hrvaškem Osijeku, je sodelovalo šest učenk in učencev petja iz razreda prof. Marte Močnik Pirc. V zreli mednarodni konkurenci so dosegli odlične rezultate, dve zlati in štiri srebrna priznanja.

Poletna šola za violino – prof. Gorjan Košuta

Poletna šola za violino bo potekala med 17. in 26. avgustom 2023 v Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava. Aktivna udeležba na poletni šoli je namenjena študentom, srednješolcem in v avdiciji izbranim učencem glasbenih šol.

Violinska recitala Tereze Zupet in Lane Rupnik

V torek, 18. aprila, in v četrtek, 20. aprila 2023, smo v dvorani Matije Tomca prisluhnili dvema izjemnima violinskima recitaloma. Recitala sta bila izvedena v sklopu projektnih nalog dijakinj Škofijske klasične gimnazije in učenk Glasbene šole Matije Tomca pod mentorstvom prof. Draga Arka.

Nadaljevanje šolanja na srednji stopnji in velik uspeh na mednarodnem tekmovanju Celeia

18. aprila je v Celju potekalo že 4. Mednarodno tekmovanje Celeia 2023. Tekmovanja se je s svojo mentorico Matejo Valič Presetnik udeležila mlada pianistka Iris Ana Blažič.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content