Izjemen uspeh Domna Križaja na tekmovanju Neue Stimmen 2019

Z veseljem sporočamo, da je Domen Križaj, nekdanji učenec petja na naši glasbeni šoli in alumen Škofijske klasične gimnazije, osvojil drugo nagrado na mednarodnem pevskem tekmovanju Neue Stimmen 2019.

Mednarodno pevsko tekmovanje NEUE STIMMEN fundacije Bertelsmann, ki poteka vsaki dve leti, je doslej gostilo že približno tisoč mladih talentov iz vsega sveta in je že več kakor 30 let odskočna deska za podmladek opernih pevcev, ki se predstavljajo intendantom, agentom in predstavnikom glasbene industrije. Letos je v Gütersloh pripotovalo 42 pevcev s petih celin, najboljših šest pa je v finalu nagradila eminentna desetčlanska žirija.

Domen Križaj je skupaj z Bonganijem Kubhekom zasedel drugo mesto med moškimi. Mednarodno žirijo je prepričal z interpretacijami arij »Hai già vinta la causa … Vedrò mentr’io sospiro« iz Mozartove Figarove svatbe in »Ah! Per semper io tio perdei« iz opere Puritanci Vincenza Bellinija.

Domen ima za seboj izjemno kariero mladega pevca. Glasbeno pot je začel na pevskem oddelku Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava pod mentorstvom prof. Matjaža Robavsa. Pri njem je po končani Škofijski klasični gimnaziji in ob študiju medicine študiral solopetje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Glasba je sčasoma prevladala in zanjo se je odločil kljub uspešno končani medicinski fakulteti.

Dobil je mednarodni ugled kot nagrajenec številnih tekmovanj, tudi pevskega tekmovanja Ferruccio Tagliavini 2012. Kot koncertni pevec in interpret samospevov redno nastopa z Dunajsko filharmonijo in Camerato Salzburg. Od leta 2017 je Domen Križaj član opernega studia OperAvenir Plus v Baselski operi. Tam bo v letošnji sezoni upodobil vloge v operah Kaiser von Atlantis (V. Ullmann) in Madame Butterfly (G. Puccini).

Domen, iskrene čestitke za izjemen dosežek! Veselimo se s teboj.

 

Posnetek finala tekmovanja Neue Stimmen 2019

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content