Koncertni recital Maše Kovač ob zaključku šolanja

Učenka violine Maša Kovač je v torek, 28.septembra 2021, v dvorani Matije Tomca izvedla koncertni recital ob zaključku šolanja na naši glasbeni šoli. Predstavila se nam je z deli A. Corellija, S. Rachmaninova, P. I. Čajkovskega, J. Masseneta, J. Gradeja in C. Gardela.

Maša Kovač se je na naši glasbeni šoli učila violino kar 13 let in se v tem času razvila v izvrstno violinistko, ki je daleč presegla okvirje nižje glasbene šole. Udeležila se je več državnih in mednarodnih violinskih tekmovanj, kjer je dosegala visoke uvrstitve. Našo glasbeno šolo je zastopala na Reviji ljubljanskih glasbenih šol v Slovenski filharmoniji, na Reviji katoliških glasbenih šol na Ptuju in na božično-novoletnih koncertih v Križankah. Redno se je udeleževala violinskih seminarjev pri priznanih pedagogih (Meljnikov, Fister, Milenkovič, Huart-Smajlovič, Ozim, Tokareva, Kravčenko, Brank in Marciak).

Maša se kljub velikemu glasbenemu talentu ni odločila nadaljevati svoje glasbene poti profesionalno, vpisala se je na medicinsko fakulteto, kjer je že uspešno zaključila prvi letnik.

Pa prisluhnimo še posnetkoma s koncertnega recitala.

Maši želimo veliko uspeha na njeni profesionalni poti zdravnice, a tudi, da ne pozabi na violino in nas še kdaj razveseli s svojim igranjem.

Anja Skalar Blažič, prof.
mentorica

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content