Miklavžev koncert

V torek, 6. decembra, nas je obiskal sveti Miklavž. Sveti Miklavž se seveda v Glasbeno šolo v Zavodu sv. Stanislava rad vrača, saj ga otroci, ki jih ima zelo rad, vsakič znova pričakajo z glasbo, ki jo ima prav tako zelo rad. Otroke pa spremlja tudi med letom, tako da pride pravzaprav med stare znance. Seveda pa ne pride sam.
Letos je prišel v spremstvu dveh angelov, od katerih je eden pridruženi član mlade angelske akrobatske skupine, drugi pa spada med angele s posebnimi pooblastili in se o njem po hodnikih šepeta, da bo kmalu med nadangeli. Otrokom sta predstavila lepe strani angelskega poklica in tako z lastnim zgledom pričevala in navduševala za dobro.
Počivali pa niso niti parklji. Letos sta prišla kar dva, kar je glede na prejšnja leta 100% prirast. Zakaj toliko? Notranja informacija skrivnega agenta 207 pravi, da je vsaj eden od parkljev, če ne kar oba, v delu precej užival, kar je za peklenske razmere nenavadno. V poročilu sicer niso jasno navedeni razlogi za omenjeno deviacijo, prav tako ne vemo, koliko parkljev gre pričakovati naslednje leto, drži pa dejstvo, da je sam agent na listi ne popolnoma zanesljivih. Op. ur.
Kot že omenjeno, je bil sam koncert kljub motnjam parkljev lep, prav vsi otroci, ki so nastopili, so igrali v veselje sv. Miklavža, angelov, staršev, sorodnikov, prijateljev in učiteljev pa seveda v svoje lastno veselje. To pa predvsem zato, ker imamo vsi našteti glasbo radi. Parklji pa na tem koncertu tako ali tako z veseljem prevzamejo krivdo za vse note, ki se znajdejo ob nepravem času na nepravem mestu. Pa saj jih tako ali tako ne slišimo 😉 .

Primož Bratina

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content