Na obisku Konservatorija Frédérica Chopina v Krakowu

Te dni, od 2. do 6. oktobra, smo obiskali Konservatorij F. Chopina v Krakowu trije profesorji Glasbene šole: Mateja Presetnik, prof. klavirja, Klemen Karlin, prof. orgel in ravnatelj Drago Arko, prof. violine.

Zamisel obiska je bila seznaniti se z načinom dela njihovih profesorjev z učenci, izmenjava strokovnih mnenj ter želja po novih spoznanjih med nami.

Gostovanje je potekalo ves teden. Tako smo v dopoldanskem času prisostvovali skupinskemu pouku in nauku o glasbi. Udeležili smo se pouka štirih različnih razredov, od prvega do četrtega. Zanimivost tega dela je bila, da smo v vseh razredih poslušali podobne primere učnega procesa na slušni in teoretski ravni, pri čemer je bil poudarek na hitrem zaznavanju različnih slušnih motivov. Pouk je potekal v prijaznem vzdušju, brez pritiskov in v močnem medsebojnem spodbujanju ter dopolnjevanju.

Popoldanski čas pa je bil namenjen našemu individualnemu poslušanju različnih učencev pri posameznih profesorjih. Ta del je bil še posebej zanimiv, saj se je vsak izmed nas lahko poglobljeno seznanil z načinom dela vsakega profesorja inštrumenta. Tako smo tudi tukaj spoznali različne nivoje znanja učencev. Izmenjava mnenj in pogledov je bila zelo koristna. Veliko dobrih spoznanj in idej smo dobili, ki jih bomo poskušali tudi sami vnesti v naše poučevanje. Zelo dragoceno pa je, da bodo v maju 2018 njihovi profesorji prišli v goste k nam in prisostvovali našemu pouku učencev. Tako bomo poglobili odnose za nadaljnje sodelovanje.

Drago Arko, prof.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content