Pustni nastop

Na pustni torek, 25. februarja, smo se srečali na tradicionalnem pustnem nastopu.

S Primožem sva se spet malo hecala. Tokrat iz novega KORONA virusa, ki učinkuje na glasbenike tako, da zaspijo. Saj vem, da vsi veste, da je korona glasbeni znak za podaljševanje notnih vrednosti, ampak kot učiteljica in kot korepetitorica gojim posebno naklonjenost do ponavljanja, kajti “repetitio est mater studiorum”!

Orkester je nepredvideno nastopil brez dirigentke, pa smo poskusili najti zamenjavo kar na nastopu. Prvi kandidat Primož je žal pogorel, saj je orkestraše najprej povsem razglasil, nato pa jim še obrnil inštrumente in jim rekel, naj sedijo kot v foteljih. Drugi kandidat Miha je po nekaj taktih ugotovil, da ga pravzaprav ne potrebujejo, pa je dirigentsko mesto predal Barbari. Ta pa je z izkušeno roko pripeljala orkestraše v varni objem reda in ubranosti.

Otroci so seveda igrali zamaskirani in tako še bolj doživeto predstavili svoje skladbice, večkrat tudi z gledališkim uvodom. Nastopili so kot solisti ali v skupinah. Pokazali so, da je zabavno igrati s prijatelji. Ko se spomnim teh skupinskih vaj, mi gre še zdaj na smeh! Poleg resnega dela, ki ga pač moraš opraviti, če želiš, da kaj “zazveni”, sta glavni sestavini takšnih vaj še smeh in domišljija.

Za piko na i pa je Primož prinesel še krofe. Ko si lačen si namreč čisto drugačen, mi pa smo raje drugačni z maskami – kot pustne šeme!

Nadja

Program pustnega nastopa

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content