Seminar za učence violine

V petek, 12. 5., smo na naši glasbeni šoli organizirali interni seminar za naše učence violine in viole. Letos smo k sodelovanju povabili našega nekdanjega dolgoletnega ravnatelja prof. Draga Arka. 

Prof. Arko ima kot nekdanji član orkestra Slovenske filharmonije ogromno glasbenega znanja in izkušenj. Poleg tega pa je tudi izreden pedagog, saj je že več učencev violine in viole uspešno pripravil na sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo in je tako pomagal vzgojiti več profesionalnih glasbenikov.

Ker se prof. Arko večinoma posveča poučevanju starejših učencev, je bil tokratni seminar namenjen našim učencem višjih razredov violine in viole.

Prof. Arko je zelo zanimivo in z dobršno mero humorja poučeval naše učence. Na začetku vsake lekcije je s posameznim učencem s kratkim pogovorom vzpostavil sproščeno ozračje, v katerem je potem s svojimi nasveti učencem pomagal do boljše tehnične dovršenosti. Ker so bili to že starejši učenci, so se lahko posvetili tudi delu na muzikalnih prvinah in interpretaciji skladb.

Prof. Arko je svoje navdušenje nad violinsko igro z veliko zagnanostjo prenesel na naše učence. Za njegovo nesebično predajanje znanja smo mu tako učenci kot pedagogi zelo hvaležni, saj se sedaj učenci še z večjo motivacijo pripravljajo na koncerte in izpite iz violine in viole ob zaključku šolskega leta.

Anja Skalar Blažič, prof.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content