Uspehi naših učencev na 53. Tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG 2024

Tekmovanje od 4. do 22. marca poteka na glasbenih šolah v okolici Ljubljane in Zasavja ter na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. V disciplini orgle je minuli četrtek in petek tekmovanje potekalo na naši glasbeni šoli. Učenci so nas razveselili z odličnimi dosežki.

Učenka orgel Pia Nahtigal, njena mentorica je Nina Frank, je v svoji kategoriji dosegla 1. mesto in zlato. Srebro sta prejeli učenki violine Lana Rupnik in Klara Kremžar, mentorjev Draga Arka in Lucije Kovačič Pilati. Na klavirju sta jih spremljali Nadja Vodišek in Meta Kokošinek. Slednja je za zgledno sodelovanje in umetniško podporo tekmovalke pri korepetiranju prejela posebno priznanje.
Duo Anže in Lili Perko na harmoniki in flavti sta prejela priznanje za udeležbo. Njuni mentorici sta Marija Vukoja Plavčak in Annemarie Glavič. Prav tako sta priznanji v disciplini solfeggio prejela Klara Kremžar in Taja Kolar. Na tekmovanje ju je pripravljal Tine Bec.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, mentorjem in korepetitorkama za angažma in trdo delo, s katerim so se pripravljali na tekmovanje. Prav vsak udeleženec je že s tem, da se je odločil tekmovati, pokazal dobršno mero zagnanosti in poguma.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content