Uspehi naših učencev na Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije

Glasbene šole Štajerske in Pomurja med 7. in 22. marcem 2022 odpirajo vrata številnim mladim nadarjenim glasbenikom iz vse Slovenije. Našo glasbeno šolo tokrat zastopajo trije učenci flavte, pet učencev petja in šestnajst učencev klavirja. Nastopajo v različnih starostnih skupinah in dosegajo izvrstne rezultate. Na tekmovanju vlada dobro vzdušje in spodbuden ekipni duh, so povedali njihovi mentorji.

Državno tekmovanje, že 51. leto po vrsti, razpisuje Komisija za glasbena in baletna tekmovanja TEMSIG in Zveza slovenskih glasbenih šol. Zaradi epidemioloških razmer poteka letošnje tekmovanje brez predtekmovanj – v vseh starostnih skupinah na državni ravni.

Posebej bi želeli čestitati pianistom Eli Volovšek, Iris Ani Blažič in Alexandru Plantariču za prejeto zlato plaketo. Srebrno plaketo sta dosegla flavtista Valentin Bartolj in Lili Perko, pianisti Jon Demšar Potza, Klara Jeromen, Iva Kostić, Leonard Kolonič, Metka Penič, Andrej Kostić in Lisbeth Marija Grčar ter pevci Neža Močnik, Žan Penič, Andraž Fink in Katarina Briški. Bronasato plaketo so prejeli pianisti Pelagija Osterman, Anže Sušnik, Maruša Judež, Matevž Kušar, Sergej Košir in Victor Jamšek, flavtistka Karin Ostanek in pevka Magdalena Roža Jovan.

Posebej bi želeli omeniti Elo Volovšek, ki je prejela posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja.

Čestitamo tudi naši učiteljici Annemarie Glavič za doseženo srebrno plaketo v svoji kategoriji.

Iskrene čestitke za veliko skritega truda in dela vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem: Marti Močnik Pirc, Nadji Vodišek, Primožu Bratini in Mihu Klemencu, ki sta hkrati tudi korepetitorja, Mateji Valič Presetnik in Annemarie Glavič.

Mladim tekmovalcem in njihovim mentorjem želimo vztrajnosti pri delu ter pogumnega ustvarjalnega duha tudi v prihodnje.

Rezultati tekmovanja

Ravnateljeva zahvala ob zaključku tekmovanja

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content