Violinski seminar Anastazije Juvan

Konec aprila smo na naši glasbeni šoli organizirali violinski seminar pod vodstvom prof. Anastazije Juvan. Po uvodnem nastopu in nagovoru za starše in učence, kjer je profesorica posebej poudarila pomembnost dobrega sodelovanja v trikotniku učenec, učitelj in starši, ter rednega vadenja instrumenta, so sledile individualne ure z našimi učenci violine.

Prof. Anastazija Juvan je predstavila tudi zbirko svojih avtorskih skladb z naslovom “Anastazijine violinske pravljice”. Posamezne skladbe iz te zbirke so nam na jutranjem nastopu izvrstno zaigrali njeni učenci ob spremljavi prof. Mirana Juvana, ki je tudi avtor klavirskih spremljav teh skladb. Skladbe so izredno muzikalno zanimive, ob tem pa tudi domiselno obravnavajo posamezne violinske tehnične probleme. Ta zbirka bo zelo obogatila slovenski pedagoški violinski prostor, zato smo veseli, da bo v sodelovanju z Zavodom za šolstvo predvidoma izšla januarja.

Letošnjega seminarja smo se še posebej razveselili, saj je bil prvi po dolgem epidemiološkem obdobju. Zopet se je izkazalo, da je zelo pomembno za nas pedagoge in tudi učence, da nadgrajujemo svoje znanje in spretnosti na violini s pomočjo drugih violinskih strokovnjakov, sploh če je to nekdo, ki je tako zelo strokovno podkovan in z vsem srcem predan violinski pedagogiki, kot je prof. Anastazija Juvan.

Vsi, pedagogi, učenci in starši, smo bili zelo navdušeni nad predanim delom prof. Anastazijine Juvan na seminarju, za kar se ji najlepše zahvaljujemo in se že veselimo novih violinskih seminarjev, saj so za naše uspešno delo zelo pomembni.

Anja Skalar Blažič

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content