Zaključni pevski recital Katarine Žajdela in Maruše Rojc

V soboto, 20. junija 2020, sva učenki solopetja Katarina Žajdela (sopran) in Maruša Rojc (mezzosopran) iz razreda Barbare Tišler ob klavirski spremljavi Nadje Vodišek in Primoža Bratine izvedli pevski recital in tako zaključili šestletno šolanje na Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava.

Koncert je bil pester in raznolik – začel se je z baročnima arijama J. Downlanda in J. S. Bacha, nadaljeval pa se je s samospevi Mozarta, Schuberta, Schumanna, Wolfa, Škerjanca in Simonitija, opernima arijama Glucka in Puccinija ter Mendelssohnovim duetom Herbstlied. V dvorani so odmevale tudi novejše melodije in sicer I dreamed a dream iz musicala Nesrečniki in Wishing you were somehow here again iz Fantoma iz opere. Koncert sva zaokrožili z Barkarolo iz opere Hoffmannove pripovedke, pri kateri so se nama pridružili še sošolci Lucija Kovač (sopran), Lana Cindro (mezzosopran), Filip Suhadolc (bariton) in Rok Kotar (bas). Vsem poslušalcem in sodelujočim na koncertu se najlepše zahvaljujeva!

Hkrati bi se radi zahvalili tudi najini mentorici Barbari, ki je v šestih letih postala najina dobra prijateljica, ne le za ves trud in znanje, ki sva ga prejeli, ampak tudi za vse pogovore, spodbudne besede in pozitivne misli. S Katarino sva bili v glasbeni šoli dejavni že prej, sama sem igrala klavir pri Mihi Klemencu, obe sva sodelovali v godalnem orkestru, v času šolanja na ŠKG pa sva peli v pevskem zboru, jaz v mešanem, Katarina pa v dekliškem. Na glasbeno šolo (in na cel zavod) naju tako veže mnogo krasnih spominov, zato je slovo toliko težje. Kljub temu da sva zaključili šolanje, pa se bova z veseljem vračali v hišo morda celo kdaj spet kaj zapojeva.

Maruša Rojc

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content