Dan odprtih vrat in informativna dneva

V soboto, 25. januarja, je potekal že tradicionalni dan odprtih vrat najstarejših enot v Zavodu sv. Stanislava: Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma ter tudi zavodske glasbene šole. 14. in 15. februarja pa so gimnazijo in dijaški dom v treh terminih informativnih dni obiskali bodoči dijaki in njihovi starši.

Dan odprtih vrat je ponudil možnost obiska na gimnaziji in v glasbeni šoli ter vodenega ogleda šole. Obiskovalci so lahko preko pouka in predstavitve dejavnosti začutili utrip šolskega vsakdanjika. Z nastopom v dvorani Matije Tomca pa so se predstavili improligaši, učenci glasbene šole in (Z)Mešani pevski zbor Škofijske klasične gimnazije.

Svoja vrata je odprl tudi dijaški dom, v katerem so dijaki in vzgojitelji obiskovalce sprejeli v čisto novih domskih puloverjih.

Na vseh srednjih šolah pa so 14. in 15. februarja potekali informativni dnevi. Že zgodaj zjutraj so se tudi po naši gimnaziji pričele priprave z željo da bi naredili čim boljši vtis na obiskovalce. Stojnice so zaživele, dijaki so si oblekli zelene majice in ŠKG puloverje ter dobili nalepke z imeni.
Ob 9. uri se je dvorana začela polniti, obiskovalci so prišli iz celotne Slovenije – nekateri so našo šolo obiskali prvič, drugi so bili že na dnevu odprtih vrat, tretji pa so se nad gimnazijo navdušili že na tržnici na svoji osnovni šoli. Sledil je predstavitveni video, ob katerem so obiskovalci lahko začutili utrip našega zavoda. Program v dvorani je začel 2. č s svojim nastopom s pevskega festivala. Obiskovalce so pozdravili in na kratko nagovorili direktor zavoda, ravnatelja gimnazije in dijaškega doma ter svetovalna delavka. Pestremu uvodnemu programu je sledil voden ogled šole. Predstavili so se mnogi krožki, predmeti, izmenjave, ekskurzije … Voden ogled se je zaključil v jedilnici s pogostitvijo in izpolnjevanjem ankete, v kateri so bodoči dijaki podali svoje vtise in mnenje o informativnem dnevu. Sledil je še ogled dijaškega doma, predvsem za obiskovalce iz oddaljenih krajev Slovenije. Ob enih se je prej hrupna in polna gimnazija začela počasi prazniti, a ne za dolgo, saj sta dopoldanskemu valu obiskovalcev sledil tudi popoldanski in sobotni. Predstavitev je tudi v ostalih dveh terminih potekala zelo podobno, le uvodni pevski točki sta pripravila druga razreda – 1. c in 1. b.
Upamo, da so obiskovalci začutili utrip šole in dobili informacije, ki so jih želeli. Vsem bodočim dijakom želimo čim manj stresno odločitev za vpis na srednjo šolo.

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content