Dobrodošli na prenovljenih spletnih straneh

Prvi september je poleg mnogih novih začetkov prinesel tudi nove spletne strani Zavoda sv. Stanislava. V minulem šolskem letu smo se odločili, da je prišel čas za prenovo, ker smo pričeli ugotavljati, da stran ne deluje več najbolj pregledno, ob tem pa smo se zavedali tudi tega, da vizualno ne deluje več tako v stiku s časom kot je, ko je bila postavljena leta 2012.

Tudi v pogovorih z nekaterimi uporabniki spletnih strani smo zaznavali različne pripombe in nekaj koristnih predlogov. Pri načrtovanju novega izgleda in uporabnosti spletnih strani smo se lahko naslonili tudi na predloge, ki ste jih nekateri učenci, dijaki, nekdanji dijaki, študentje, starši in zaposleni podali v raziskavi o celostni podobi zavoda letos pomladi.

Tako smo pričeli z oblikovanjem sodobne, pregledne spletne strani, ki bo seveda odzivna in bo imela prilagojen prikaz za različne naprave, ki jih danes uporabljamo za ogled spletnih strani. V obdobju ene olimpijade, od Londona do Ria, če se izrazimo nekoliko figurativno, smo zaznali precejšen porast izpisov spletne strani na tabličnih računalnikih in pametnih telefonih.

Motivi v ozadju nove strani

Eden od glavnih elementov je bil tako povsem tehničen. Ob tem pa smo želeli s prenovo tudi medsebojno nekoliko bolj povezati različne enote in dejavnosti, ki imajo mesto v Zavodu sv. Stanislava. Želimo si, da bi starši otroka v glasbeni šoli pogosteje zašli na gimnazijsko stran, da bi študentje večkrat poškilili, kaj se dogaja v vrtcu … Prva stran, ki je nek skupni obraz celotnega zavoda, je bila načrtovana predvsem s to željo v mislih.

Želeli pa smo si tudi, da bi bilo brskanje po naših straneh lažje in bolj sistematično urejeno, informacije dostopnejše. Tako imamo vse strani spravljene pod isto streho. Podobna je struktura po posameznih enotah. Osnovna navigacija po strani je povsod poenotena. Upamo in verjamemo, da boste sedaj na naših straneh lažje in hitreje našli, kar iščete in potrebujete.

Izpostaviti velja morda različne uporabniške profile obiskovalcev, ki smo jih pripravili za tiste enote, ki imajo največ obiska in za katere vlada največje zanimanje. Tako smo na primer v gimnaziji in dijaškem domu pripravili posebne strani za dijake in starše, pa za tiste, ki se o vpisu šele odločajo. Slednji potrebujejo več informacij, ki jih prvi in drugi kasneje, ko obiskujejo gimazijo ali dom, ne potrebujejo. Po opravljeni analizi obiska smo izpostavili tiste strani, ki so imele več klikov, da so sedaj hitreje dostopne.

Nadaljnji koraki

Tisti obiskovalci spletnih strani, ki brez zavoda in njegovih enot ne morete niti med počitnicami, ste lahko opazili, da so bile strani del poletja nedosegljive. V resnici so nenačrtovane težave, ki jih je izkusila naša spletna stran, nekoliko premaknile načrtovano časovnico razvoja novih spletnih strani. Stran je tako ob svoji objavi, 1. septembra, uporabna in opremljena z večjim delom informacij. Žal še niso dodane vse vsebine in tudi oblikovno še nismo rekli zadnje besede.

Stran je zasnovana in v grobem pripravljena za uporabnike. Sem in tja boste morda na kakšni strani zasledili obvestilo, da vsebine še niso pripravljeni, in vabilo, da si jih pridete ponovno ogledati kasneje. Morda boste našli kako vejico preveč ali premalo …

Za vse nevšečnosti se vam opravičujemo in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje. Za vsa morebitna vprašanja in pripombe smo vam na voljo na elektronskem naslovu [email protected]

V kolikor bi želeli podati kak komentar, mnenje, pripombo, pa lahko to hitro in anonimno storite tudi v spodaj pripetem obrazcu. Tako želimo to nevšečnost “nedokončanih strani” uporabiti kot priložnost in pred kočnajem spletnih strani vključiti tudi vas, obiskovalce, da bo končna oblika strani resnično vam po meri.

 

P.S.: Stare spletne strani posameznih enot zavoda bodo še nekaj časa delovale. Ne bodo objavljale novic ali se posodabljale, dokler pa ne bo vsega na novih straneh, jih bo še vedno mogoče obiskati. Sredi septembra pa bomo uredili preusmeritve, da vas bo obisk starega naslova pripeljal na novo spletno stran. Nekje na novi spletni strani pa bomo zapisali tudi povezavo na stare strani, če bi si jih kdo želel nostalgično ogledovati.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content