Lepi rezultati za 23. generacijo maturantov Škofijske klasične gimnazije

Na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 23. generacija dijakov, ki so danes izvedeli, kako dobro so se odrezali na maturi.

V maju in juniju je 148 maturantov iz petih oddelkov opravljalo maturitetne izpite. Danes, 11. julija 2019, ob 11. uri je bila v dvorani Matije Tomca razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval. Zrelostni preizkus je uspešno opravilo vseh 148 maturantov, torej je letošnji uspeh 100 %. Naši maturantje so na maturi povprečno dosegli 23,81 točke (lani 22,07). Direktor mag. Anton Česen je maturantom čestital ob uspešnem zaključku gimnazije, ravnatelj Simon Feštanj pa jim je podelil maturitetna spričevala.

Med rednimi maturanti jih je 38 doseglo 28 točk ali več, za kar bodo na akademiji ob prazniku sv. Stanislava prejeli pohvalo za odličen uspeh na maturi. Z živahnim aplavzom so maturantje ob razglasitvi nagradili 25 zlatih maturantov, ki so dosegli 30 točk ali več.

Odličen uspeh so dosegli Tinkara Čadež, Iza Čebulj, Barbara Čižman, Simon Golob, Lucija Stopar, Klara Uršič, Miha Wernig, Jera Jug Globočnik, Pia Kelvišar, Peter Kokalj, Anja Meglen, Špela Napotnik in Špela Plevel.

Zlati maturanti pa so Glorija Ema Glas, Jerneja Koren, Janez Mohar, Bor Prezelj, Maša Štihec, Ana Šubic, Hana Zelič, Vita Jenko, Gaj Kušar, Eva Pogačar, Neža Kecelj, Nika Knez, Benjamin Poljanc, Ana Julija Prešeren, Ana Schrader, Anja Tršek, Jerca Uranič, Iva Bevc, Žan Kogovšek, Žana Antonija Mlakar, Martin Rode, Hana Šturm, Anja Šuštar Finžgar, Matej Urbančič in Eva Vene.

Hana Zelič je dosegla 100 odstotnih točk pri umetnostni zgodovini, s 97 pa je tudi pri slovenščini dosegla najboljši rezultat v državi. Slednje je uspelo tudi Mateju Urbančiču pri fiziki (99 odstotnih točk) in Gloriji Emi Glas pri angleščini na višji ravni (96 odstotnih točk).

Maturitetne izpite je opravljalo tudi 10 kandidatov, ki nimajo statusa rednega dijaka Škofijske klasične gimnazije. Od sedmih kandidatov, ki so izboljševali maturo, je trem to tudi uspelo.

Na Škofijski klasični gimnaziji je do sedaj maturiralo 3581 maturantov.

Podelitev maturitetnih spričeval so z glasbenimi točkami obogatili pevci Viktorija Celarc, Miha Sever, Petra Skubic in Blaž Zupančič ter Anamarija Mihovec na klavirski harmoniki. Ob koncu slovesnosti so se odličnjaki skupinsko fotografirali, vsi prisotni pa so se zadržali še na krajši pogostitvi.

Več informacij o maturi in rezultatih dobite pri tajniku šolske maturitetne komisije za splošno maturo mag. Janezu Šparovcu ([email protected]).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content