Matura 24. generacije dijakov Škofijske klasične gimnazije

Na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 24. generacija maturantov. V maju in juniju je 153 maturantov iz petih oddelkov opravljalo maturitetne izpite. Danes, 13. julija 2020, ob 11. uri je bila v dvorani Matije Tomca razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval, letos izjemoma zaradi epidemije po razredih.

Zrelostni preizkus je uspešno opravilo 151 maturantov, torej je letošnji uspeh 98,7 %. Naši maturantje so na maturi povprečno dosegli 23,31 točke. Direktor mag. Anton Česen je maturantom čestital ob uspešnem zaključku gimnazije, ravnatelj Simon Feštanj pa jim je podelil maturitetna spričevala.

Med rednimi maturanti jih je 33 doseglo 28 točk ali več, za kar bodo na akademiji ob prazniku sv. Stanislava prejeli pohvalo za odličen uspeh na maturi. Zlatih maturantov, ki so dosegli 30 točk ali več, je 19, Gregor Babič pa je diamantni maturant v vsemi 34 točkami.

Odličen uspeh so dosegli Filip Čop, Nejc Perme, Matej Vrečar, Eva Viktorija Zajc, Kristina Zajec, Anton Jakob Bonča, Benjamin Božič, Manca Tea Devetak, Lucija Janc Novak, Magdalena Roža Jovan, Maša Kralj, Luka Podgoršek, Lora Štravs in Ajda Tomažin.

Zlati maturanti pa so poleg Gregorja Babiča še Lea Briški, Katja Krupenko, Mark Loborec, Maja Budna, Lara Nina Marinček, Urša Oberstar, Larisa Žerovnik, Klara Ažbe, Eva Klanjšček, Patricija Lunar, Karolina Marc, Sinja Mežnar, Gregor Perčič, Jakob Prelesnik, Lana Šeško, Lucija Tomc, Jan Žabkar in Zala Žnidarič.

Magdalena Roža Jovan je dosegla izjemen uspeh pri angleščini – višja raven s 97 odstotnimi točkami, kar je najboljši rezultati v Sloveniji.

 

Na naši gimnaziji, ki je klasična, lahko dijaki opravljajo tudi maturo iz stare grščine. Letos so se za to odločili štirje, trije na osnovni ravni in ena dijakinja na višji ravni. Prav vsi so pri tem izpitu dosegli odlično oceno, ki jim je prinesla 5 oziroma na višji ravni 8 točk.

Maturitetne izpite je opravljalo tudi 13 kandidatov, ki nimajo statusa rednega dijaka Škofijske klasične gimnazije. Od štirih kandidatov, ki so izboljševali maturo, je trem to tudi uspelo.

Na Škofijski klasični gimnaziji je do sedaj maturiralo 3732 maturantov.

Več informacij o maturi in rezultatih dobite pri tajniku šolske maturitetne komisije za splošno maturo mag. Janezu Šparovcu ([email protected]).

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content