Predsedniški obisk in pogovor z dijaki Škofijske klasične gimnazije

Na dan Zemlje, 22. aprila 2021, smo v Zavodu sv. Stanislava gostili visok državniški obisk. Obiskala sta nas predsednica Helenske republike ga. Katerina Sakellaropoulou in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor, ki sta se srečala z dijaki dveh grških oddelkov Škofijske klasične gimnazije.

Predsednico in predsednika sta ob prihodu sprejela direktor Zavoda sv. Stanislava mag. Anton Česen in ravnatelj Škofijske klasične gimnazije Simon Feštanj. Osrednji del obiska pa je bil pogovor z dijaki, ki se je odvijal v prijetnem ambientu parka pred zavodom.

V skupnem pogovoru so se predsednika in dijaki najprej dotaknili skupne obletnice obeh narodov – 200-letnice grške neodvisnosti in 30-letnice slovenske samostojnosti, v nadaljevanju pa so se posvetili “zeleni digitalni prihodnosti”. Dijaki so za visoka gosta pripravili vprašanja s področja okolja, digitalizacije, zelene ekonomije, evropskega načina življenja in vprašanja migracij ter pomena demokracije znotraj Evropske unije.

Ob zaključku srečanja sta se predsednika podpisala v zavodsko knjigo gostov ter prejela albuma likovnih izdelkov, ki so jih za to priložnost ustvarili otroci iz Vrtca Dobrega pastirja in Osnovne šole Alojzija Šuštarja.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content