Srečanje z misijonarjem Pedrom Opeko

V ponedeljkovem dopoldnevu 4. decembra smo v Zavodu sv. Stanislava z velikim veseljem v svoji sredi pozdravili prav posebnega gosta – misijonarja Pedra Opeko. Ob tej priložnosti so se v športni dvorani osnovne šole na enem mestu zbrali otroci iz vrtca, učenci osnovne šole in dijaki gimnazije skupaj s svojimi vzgojitelji, učitelji in profesorji.

Za uvod v srečanje je iz grl združenih zborov OŠ Alojzija Šuštarja pod vodstvom Nadje Janežič in ob spremljavi Tineta Beca zazvenela pesem Mlade oči.

V nadaljevanju so predstavniki osnovnošolcev gostu zastavljali različna vprašanja, ob katerih nam je naslikal številne prizore iz svojega zelo zanimivega življenja – od argentinskih do slovenskih in predvsem malgaških. Predstavniki dijakov so na kratko predstavili gimnazijo in dijaški dom, spomnili na 30-letnico ponovnega delovanja zavoda in tudi sami Pedru Opeki zastavili nekaj vprašanj o njegovem življenju in delu duhovnika in misijonarja.

V imenu vseh zbranih sta se Pedru Opeki za njegov obisk in spodbudne ter navdihujoče besede zahvalila predstavnika vrtca, dogodek pa se je zaključil z blagoslovom v malgaščini in priložnostjo za srečanje z misijonarjem čisto od blizu.

Pedro Opeka je v zavodsko knjigo gostov zapisal naslednje besede:

Vzgojiteljem in vsem učencem Zavoda sv. Stanislava

Hvala za vaš bratski sprejem, za vaše zanimanje za Afriko, za njihove otroke in mladino.

Ne pozabite malgaškega pregovora, ki pravi: “Duh naredi človeka.”

Skupaj gradimo bolj pravičen in solidaren svet, kjer bi vsak otrok imel svoj prostor in dostojanstvo.

Skupaj utrdimo vero v Jezusa, ki je odrešenik in brat vseh ljudi na svetu.

Kjer koli živimo, prinašajmo luč in upanje.

Korajža velja.

Bratski objem.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content