Teden katoliškega šolstva 2022

Teden katoliškega šolstva, ki ga z oddajami, rubrikami in oglašanji v spodbudo poslušalcem k darovanju v solidarnostni sklad za učence iz socialno šibkejših družin podpira Radio Ognjišče, je letos potekal med 14. in 18. marcem. Nosilka projekta je bila tokrat Škofijska gimnazija Vipava.

 

  • V petek med 20.00 in 21.30 smo lahko prisluhnili posebni radijski oddaji, v kateri smo slišali zgodbe, številna ganljiva pričevanja dijakov in njihovih staršev, ki so v preteklosti že prejeli pomoč iz solidarnostnega sklada in so za to neizmerno hvaležni. Pesmi pa so za skoraj dve uri vsebin pripravili dijaki iz vseh katoliških šol, saj jih poleg duhovnih vrednot druži tudi bogato zborovsko in siceršnje glasbeno ustvarjanje.

 

Stiske so in žal vedno bodo. V oddaljenih krajih sveta, kot tudi pri nas doma. V postnem času z izrazi solidarnosti in konkretno pomočjo tistim, ki nimajo ali nimajo dovolj, prinašamo nekaj optimizma. Sodeč po stanju duha v družbi, po nemirih, pomanjkanju in neprenehnih vojnih območij po svetu, imata katoliška vzgoja in izobraževanje še dodatno težo in pomen.

 

Ves teden so na številki 05 365 53 33 klice poslušalcev za dar v solidarnostni sklad – v pomoč dijakom za dokončanje šolanja – sprejemali mladi prostovoljci.

Sredstva lahko nakažete tudi na TRR Škofijske gimnazije Vipava: SI56 0400 1004 7452 195, sklic SI00 29108.

Hvala!

 

Podrobneje o tednu katoliškega šolstva na spletni strani Radia Ognjišče

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content