Vrhunski koncert Arcadia-tria

V soboto, 11. novembra, smo prisostvovali vrhunskemu koncertu klavirskega tria Arcadia. Koncert so člani tria – Reiner Gepp, klavir, Gorjan Košuta, violina, in Miloš Mlejnik, čelo– podarili Zavodu ob praznovanju zavetnika sv. Stanislava.

Trio je že po uvodni točki F. Schuberta (Adagio-Notturno) nakazal subtilen pristop do skupnega muziciranja. Že sam izbor skladateljev Schuberta, Beethovna in Brahmsa je napovedal, da so umetniki vrhunski poznavalci komornega muziciranja. To so v nadaljevanju prvega dela pri Beethovnovem triu v B-duru (Erzherzog-Trio) tudi izpričali z medsebojnim komornim podajanjem in izmenjavo različnih tem. Njihovo igranje je pričaralo imenitno vzdušje med poslušalci.
Večer se je v drugem delu nadaljeval z Brahmsovim triom v H-duru, ki je bil nov višek večera v izjemnem tonskem niansiranju umetnikov in različnih barvnih podobah.
Navdušena publika je doživela še dodatek drugega počasnega stavka iz Mendelsshonovega klavirskega tria v d-molu, kjer je ponovno prišla do izraza izpoved obeh godalcev ob muzikalni sugestiji pianista.
Odličen koncert, ki se ga je udeležilo veliko bodočih profesionalnih umetnikov inštrumentalistov, je bil v resnici poln fines, značilnih za vrhunsko komorno muziciranje.

Drago Arko

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content