Zrna sonca tudi za druge

Kot veleva že tradicija, je na petek pred prvo adventno nedeljo, letos je bilo to 30. novembra, v Zavodu sv. Stanislava potekal dobrodelni adventni sejem.

V avli osnovne šole so obiskovalcem svoje izdelke ponujali vrtičkarji, osnovnošolci in študentje, v atriju pri glavnem vhodu v zavod pa so imeli svoje stojnice dijaki iz gimnazije in dijaškega doma.

V osnovni šoli se je sejem začel z uvodnim nagovorom g. kaplana Gašperja, ki je na koncu podelil tudi blagoslov, učenci OŠ Alojzija Šuštarja pa so pripravili pevsko in plesno točko.

Na mizah se je znašla pestra paleta izdelkov, ki so jih marljive roke otrok in mladih, staršev in zaposlenih v zavodu pripravljale več tednov. Poleg okrasja in drugih predmetov, ki bodo prišli prav v bližajočem se prazničnem času, so sodelujoči pripravili tudi številne užitne dobrote. V vrtcu so tradicionalno pekli “kaplanov štrudl”, osnovnošolci pa so vabili na čajanko. Dan so zaznamovale tudi delavnice adventnih venčkov.

V stari zavodski stavbi so svoje stojnice lično uredili posamezni gimnazijski razredi, dijaški dom, prostovoljci in profesorji.

Z zbranimi sredstvi bomo pomagali slovenski družini, ki se je znašla v finančni stiski, del pa jih bo namenjen tudi za šolanje treh afriških otrok in za nakup ortopedskega pripomočka.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content