7. vzgojna skupina v Piranu

Zadnji septembrski vikend so dijaki 7. vzgojne skupine preživeli v Piranu. To je bil tudi zadnji vikend vzgojne skupine. Res so imeli veliko sreče z vremenom, zato so lahko prosti čas preživljali na prostem, s prekrasnim pogledom na morje.

In kaj bo ostalo dijakom v spominu od tega vikenda?

Večerni sprehod, film Amistad, sprehod do Portoroža, pogovor z zakoncema Stražišar, druženje, morje, lepo vreme.

Vikend vzgojne skupine je bil zanimiv, sploh glede gostov. Mladoporočenca sta nam povedala, kako lepo je lahko življenje, sploh če se zanj trudimo in zaupamo Gospodu.

Vikend vzgojne skupine mi je bil všeč predvsem zaradi druženja s prijatelji, vzgojiteljico in kaplanom. Zanimivo je bilo tudi pričevanje in pogovor z bivšo dijakinjo.

Skupni vikend mi je ponudil vstop v povezanost s skupnostjo. Odprtost daje upanje.

Nagovoril me je sončni zahod na morju in molitev v križnem hodniku

Na vikendu je bilo super, saj smo se veliko fotografirali in sprehajali po mestu. Super je bilo tudi to, da nas je obiskal ravnatelj Rihard.

Dragi Jezus, hvaležen sem ti za obe sveti maši v tem vikendu.

Hvaležna sem za vse spontane trenutke, ko se skupaj smejimo in nam to polepša dneve.

Na vikendu vzgojne skupine sem se počutila zelo dobro. K temu je zelo pripomogla izbira lokacije – Piran in minoritski samostan, kjer smo bivali. Še posebej pa mi je bila všeč družba, s katero smo bili tu skupaj. Vidi se, da smo se v teh že skoraj štirih letih povezali na popolnoma drugem nivoju kot v 1. letniku. Zelo sem hvaležna za še eno super izkušnjo vikenda 7. vzgojne skupine.

Poleg sonca so nas greli še nasmehi in prijaznost drugih. Bilo je lepo, ta vikend bi priporočila tudi drugim.

Vikendi vzgojne skupine so vedno nekaj posebnega. Druženje s prijatelji, petje, sveta maša, čas zase, sprehod, kaplan Zlobko, ki časti sladoled v Cacau … Tega ne doživiš vsak dan.

Branje odlomka iz Svetega pisma ob morju. Nikoli (upam) ne bom pozabila tega vikenda vzgojne skupine.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content