Dijaki 1. letnika spoznavali središče Ljubljane

Tudi letos sta se vzgojni skupini novincev ob začetku šolskega leta odpravili na ogled nekaterih najpomembnejših točk v središču slovenskega glavnega mesta.

V ponedeljek, 4. 9., smo se s 1. vzgojno skupino odpravili na ogled Ljubljane.

Imeli smo se zelo dobro, saj je vzgojitelj Tomaž “izlet” popestril z ogledom Ljubljanskega gradu. Nekateri so si tam privoščili tudi sladoled, drugi pa smo si odšli pogledat še Plečnikovo stopnišče.

Mislim, da smo vsi uživali in se sprostili po prvem dnevu v šoli 🙂

Urška Napotnik, 1. vzgojna skupina

 

Z dijaki v dijaškem domu smo se že zelo dobro spoznali, nismo pa spoznali okolice, ki nas obkroža. Zato smo izkoristili lep sončen dan, da smo šli v Ljubljano. 8 vzgojna skupina Jegličevega dijaškega doma se je torej v sredo, 6. 9. 2017, ob pol štirih odpravila proti centru Ljubljane. Ujeli smo avtobus št. 8, ki nas je odpeljal do Bavarskega dvora. Od tam smo se sprehodili do glavne avtobusne in železniške postaje, nato pa se povzpeli na hrib do gradu. Občudovali smo razgled in našli pomembnejše točke, npr. Cankarjev dom, NUK itd. Potem smo vrnili v mesto, kjer smo v stolnici tiho zmolili za srečno novo šolsko leto. Naša zadnja postaja je bil Prešernov trg, kjer smo si privoščili sladoled. Po Čopovi smo šli do avtobusne postaje, kjer nas je do doma odpeljal avtobus št. 1. V domu je že dišalo po večerji, ki smo jo nato z veseljem pojedli.

Klara Vovk, 8. vzgojna skupina

Več fotografij je na ogled tukaj in tukaj.

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content