Domijada

Sredi aprila se je na Rogli zaključila že 56. Domijada, vseslovensko športno in kulturno srečanje dijaških domov, ki je tokrat potekalo na temo »Vzporedni svet«. To je bilo izhodišče za razmišljanje o medsebojnih odnosih, tako realnih kot virtualnih.

Živimo v času, ko je naše življenje pod močnim vplivom digitalnih medijev. Vzporedno z realnostjo, se nam odpirajo vzporedni svetovi, kjer lahko živimo povsem drugačno življenje. Vzporedni svet lahko podžiga našo ustvarjalnost ali pa s pasivnim sprejemanjem ohromi naš resnični jaz. Lahko nas poveže z drugimi ali nas osami.

Dijaki so se v dveh dneh družili na kulturnem področju (kulturni večer, okrogla miza, razstave) ter na športnem (odbojka, nogomet, košarka, namizni tenis, tek in šah).

Domov so se vrnili s prijetnimi vtisi in lepim številom pokalov in priznanj za športne ter ustvarjalne dosežke.

Eden izmed udeležencev je takole strnil svoje vtise:

»Fantje smo odbojkarsko tekmo z Želimljami odigrali kar se da dobro. Tej tekmi bi lahko rekli finale pred finalom, saj je bila zelo napeta in se končala na dve piki razlike z zmago Želimelj 2:1. Res je, da smo izgubili tekmo, ampak kar je bolj pomembno je to, da smo premagali samega sebe. Fantje smo drug na drugega zelo ponosni. Takoj po tej zelo težki tekmi nas je čakala tekma za tretje mesto, ki je zelo izmučeni nismo bili zmožni zmagati. Četudi domov nismo prinesli pokala, si to Domijado štejemo med najuspešnejše.«

Jaka Komloš, dijak

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content