Kruh naš vsakdanji

“Kruh naš vsakdanji” je akcija Jegličevega dijaškega doma, ki jo je z dijaki ob podpori drugih sodelavcev pripravila vzgojiteljica Tatjana Kapuralin. Zamisel je bila sila preprosta: osrečiti tiste, ki se jih da osrečiti s krožnikom dobre enolončnice.

Ljudi, ki jim je življenje zagodlo do te mere, da si vsakodnevnega toplega obroka ne morejo vedno zagotovili sami. Ko sem bil povabljen k sodelovanju, sem mislil, da bo to še ena tistih številnih akcij, kjer se en človek zares potrudi in po več urah nakuha tisto enolončnico, a so se moja pričakovanja le delno izpolnila.

Vzgojiteljica je resda žrtvovala večer za štedilnikom, vendar pa je h kuharskemu sodelovanju pritegnila še mnoge druge. Ričet je zaupala zavodski kuhinji, sama pa se je s pomočjo 25 dijakov, njihovih staršev, pa tudi zaposlenih, lotila priprave slaščic. Tukaj je akcija presegla moja pričakovanja in to tako močno, da sem v sredo, 25. 4. 2018, na vrtu frančiškanskega samostana z velikim ponosom delil izdatno število raznovrstnih slaščic, hladne testenine in ričet ter s tem v imenu vseh osrečil kar lepo število ljudi.

Naj še kdo reče, da na gluha ušesa naletijo vsi, ki mlade prosijo za dobro delo. Morda sami res ne moremo veliko, vendar ko stopimo skupaj … Ja, v slogi je res moč!

Lenart Miklavič, dijak

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content