Kuharski krožek

Večkrat se ob večerih iz domske kuhinje širijo prijetne vonjave. Veste, kaj se dogaja takrat? Poteka kuharski krožek.

“Kuharski krožek je v dijaškem domu organiziran vsakih štirinajst dni. Skupaj z dijaki pripravljamo zdrave obroke. Naša filozofija je, da so obroki zdravi in v duhu sezone. Upoštevamo tudi to, da sta našim možganom všeč usklajenost barv in kompozicije na krožniku. Uporabljamo sveže sezonsko sadje in zelenjavo; preprosto; v tem času je aktualna buča. Tokrat smo naredili posebno, manj sladko pito iz muškatne buče in sončničnih semen. Za lažje delo smo bučo prej spekli. Dopolnili smo recept za slano pito s porom. V nadev smo dodali sir, skuto, jajce, šunko; okus je zaokrožil nariban korenček. Nadeve smo “nalagali” na listnato testo. Naše izdelke vedno delimo z dijaki in sodelavci.”

Tatjana Kapuralin, mentorica kuharskega krožka

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content