Miklavževanje z družinami Aninega sklada

V torek, 5. decembra, smo se dijaki Jegličevega dijaškega doma zbrali v skupnem prostoru in se srečali s posebnimi gosti – družinami Aninega sklada. Obiskal nas je tudi sveti Miklavž, česar smo bili še posebej veseli.

Skupaj smo prisluhnili kratkemu programu, ki so ga pripravili dijaki, in se nato odpravili v učilnico, kjer smo pobliže spoznali družino Vinko, ki ima kar sedem otrok. Po prijetnem medsebojnem pogovoru smo si ogledali dijaške sobe in telovadnico, nato pa skupaj sedli k praznični večerji.

Larisa Pugelj, dijakinja 6. vzgojne skupine

V sredo smo v JDD sprejeli obisk štirih družin, kjer je vsak letnik prevzel eno. Domovcem drugega letnika je bila dodeljena družina Bučar, ki ima pri hiši sedem otrok. Najprej smo se vsi zbrali v skupnem prostoru, kjer nas je obiskal Miklavž in prek večjega števila kar zanimivih točk vse razveselil, nato pa smo se po letnikih umaknili v svoje učilnice. Tam smo pripadniki 4. in 7. vzgojne skupine Bučarje obdarili ter jim zapeli.

Max Davidovič, dijak 7. vzgojne skupine

 

Mislim, da je bilo miklavževanje z družinami Aninega sklada precej prijetno za vse. Družine so bile vesele prijaznega in toplega sprejema ter majhnih pozornosti, tudi dijaki in zaposleni v domu smo se malce sprostili ob prijetnem vzdušju. Mislim, da nam bo miklavževanje ostalo v lepem spominu.

Luka Kalita, dijak 8. vzgojne skupine

 

Zelo sem zadovoljna, da smo drugič v času mojega bivanja v JDD pripravili miklavževanje za družine Aninega sklada. Zdi se mi, da je bila družina Tacer, ki nas je obiskala, vesela naše predstavitve in daril, ki smo jih pripravili. Njihovega obiska smo bili veseli tudi mi, posebej pa so nas presenetili z medeno pozornostjo, ki so nam jo pripravili. Skupaj smo preživeli lep večer, ki je bil prijetna popestritev življenja v Jegličevem dijaškem domu.

Klara Dovžan, dijakinja 2. vzgojne skupine

 

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content