Prvo srečanje novincev Jegličevega dijaškega doma

Od 25. do 27. avgusta smo se dijaki 1. letnika, ki bomo bivali v domu, zbrali na spoznavnem vikendu. Bili smo v velikem pričakovanju, saj smo spoznali ljudi, s katerimi bomo prebivali naslednja štiri leta.

V soboto smo drug drugemu predstavili naše družine, po kosilu pa smo se razdelili v skupine. Po spoznavanju v vzgojnih skupinah smo srečanja zaključili v cerkvi zavoda in 2. vzgojna skupina je odšla v Adergas.

Med vikendom smo se spoznali, odkrivali vlogo Boga v našem življenju in gradili našo vzgojno skupino. Izvedeli smo nekaj o komunikaciji in reševanju prepirov. Kaplan nam je predstavil adergaško cerkev in nas odpeljal tudi v katakombe pod njo. Sestavili smo še himno, se razdelili po sobah in se predvsem veliko smejali.

Kakor smo bili na začetku vikenda drug drugemu popolni neznanci, smo vikend zapustili kot prijatelji in polni spominov.

Ema Razingar, dijakinja 2. vzgojne skupine

V soboto smo se zbrali v dvorani tisti, ki bomo bivali v dijaškem domu. Tam smo najprej predstavili svoje družine, potem pa smo se razdelili v dve vzgojni skupini. Po začetnem spoznavanju smo se odpeljali na Bled. Najprej smo povečerjali, potem imeli spoznavni večer, se igrali, žogali in pogovarjali.

Naslednji dan smo po zajtrku v štirih skupinah zaigrali različne prizore in se o njih pogovarjali. Po istih skupinah smo se pripravili na sveto mašo, kjer smo vsi aktivno sodelovali. Nato so nam bila predstavljena pravila dijaškega doma, po večerji pa smo imeli družabni večer ter še izbrali predstavnike v različne domske skupnosti.

V ponedeljek smo se pogovarjali o reševanju konfliktov v sobi, sledil je sprehod okoli jezera s slikanjem. Po kosilu smo si izbrali sostanovalce, za tem pa smo začeli pospravljati in se pripravljati na odhod domov.

Majča Grudnik in Ana Mavrič, dijakinji 3. vzgojne skupine

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content