Utrinki z dneva odprtih vrat

V soboto, 28. januarja, je v Zavodu svetega Stanislava potekal dan odprtih vrat, kjer so si bodoči »fazani« lahko ogledali, kakšno je življenje v JDD.

Takoj ob vstopu v dom so bili obiskovalci seznanjenimi z osnovnimi informacijami o dijaškem domu, da pa so si naš vsakdan predstavljali še lažje, so dijaki zaigrali igrico, v kateri so predstavili potek življenja v tako veliki skupini.

Ker velika večina dijakov našega doma prihaja iz različnih koncev Slovenije, je bila predstavitev slovenskih regij raznolika. Na vsakem postajališču je obiskovalce čakala tradicionalna hrana, ki predstavlja določeno pokrajino.

Posebna točka je bila predstavitev duhovnosti, ki jo je vodil domski kaplan Martin Zlobko. Predstavljene so bile sredine molitve in ostalo duhovno življenje v domu.

Predstavljene so bile tudi interesne dejavnosti, ki k udeležbi pritegnejo prav vsakogar. Jegličev dijaški dom dijakom omogoča, da se ukvarjajo s svojimi konjički in hobiji, kljub temu da so oddaljeni od doma. Na razpolago so namreč tako športne kot tudi glasbene in številne druge dejavnosti, ki jih za dijake pripravljajo vzgojitelji.

V skupnem prostoru je predstavitev doma vodila ravnateljica, ga. Rozalija Jezernik Špec, ki je staršem in osnovnošolcem povedala, kako zelo pomembno je okolje, v katerem odraščamo, in kako pomembna je izbira prave šole. Družine so postavljale najrazličnejša vprašanja, najbolj pomembni pa so se jim zdeli odnosi med dijaki. Da je bila predstavitev pestra, so dijakinje pripravile veliko okusne hrane, posebno pohvaljene so bile palačinke in rumove kroglice. Da so bili starši dodatno navdušeni, pa so poskrbeli tudi starši, ki že imajo svoje otroke v Jegličevem dijaškem domu. Ti so namreč staršem povedali o svojih izkušnjah, ki so jih doživeli v času šolanja svojih otrok. Na razpolago so bili za pogovor, kot tudi nasvete — zelo pomembno je namreč, da starši odločitve svojih otrok podpirajo in jim stojijo ob strani.

Upamo, da je dan odprtih vrat obiskovalcem omogočil dober vpogled v življenje v našem dijaškem domu. Čeprav je prestop iz osnovne šole v srednjo šolo zelo naporen, so stvari bistveno lažje v skupini prijateljskih vezi, ki se zagotovo podkrepijo med bivanjem v dijaškem domu.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content