Vikend 6. vzgojne skupine

Nadaljujemo z vikendi vzgojnih skupin. Šesta vzgojna se je tokrat s kar dvema vzgojiteljema in kaplanom podala v Leničev dom v Kostanjevico na Krki.

Člani 6. vzgojne skupine smo se minuli vikend odpravili na duhovno obnovo v Leničev dom. V petek popoldne smo v rahlo okrnjeni zasedbi prispeli v čudovite kraje. Sledile so igre in večerja. Vzdušje je bilo zelo sproščeno. V poznih urah smo še pogledali film in se o njem še na kratko pogovorili.

V soboto smo spet imeli delavnice, popoldne pa smo se odpravili v kartuzijo Pleterje, kjer smo imeli mašo. Po maši so nas vzgojitelji častili s sladoledom in tako smo se počasi odpravili nazaj do doma. Sledila je večerja in zabavni večer, kjer pa seveda ni manjkalo glasbe, plesa, petja, smeha, iger (Morilec, Tutankamon, Španska vas, Lepe nogice …) … Večer smo zaključili z adoracijo.

V prostem času smo igrali odbojko, imeli pogovore z domskim kaplanom in vzgojiteljema, igrali družabne igre … V bližini pa doma je bil tudi bazen z izvirsko toplo vodo. Najbolj pogumni so se kljub hladnemu vremenu opogumili in se kopali. Vse obroke smo pripravljali sami in tako okrepili tudi svoje kuharsko znanje.

V nedeljo dopoldne smo se pripravljali na mašo – brali evangelij in pripravljali pridigo. Naredili smo še kratko refleksijo vikenda, pojedli kosilo in se odpravili domov.

Vsi smo zelo uživali (kar se takoj opazi na slikah) in komaj čakamo na naslednji vikend vzgojne skupine.

Manja Šumah, dijakinja

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content