Žirafa

V torek, 28. 3. 2017, je v športni dvorani OŠ AŠ potekal tradicionalni “Boj za žirafo”, na katerem so se v različnih športnih disciplinah med seboj pomerili stanovalci Jegličevega dijaškega doma in Študentskega doma Janeza Frančiška Gnidovca.

Znova je leto naokoli in bil se je nov boj za žirafo. Ponovno smo se borili z dijaki za čast in slavo, ki jo prinese skupna zmaga in osvojena žirafa. Po dolgih in napornih urah in v nekaterih primerih zelo izenačenih tekmah, pa je žirafa vendarle ostala v rokah dijakov. A nič ne de. Za nas se žirafa začne že nekaj tednov prej, ko skupaj ugotavljamo in sestavljamo strategijo, ki bi nam prinesla želeno zmago, ter razveselila navijače, ki vsako leto zvesto navijajo za ŠD JFG. Tista trohica sreče pa že še pride. Mogoče pa se to zgodi že prihodnje leto – tako imajo dijaki nekaj časa, da najdejo izgubljeno žirafo, ki jo je letos nadomestil le njen okvirjen portret 🙂

Sonja Činkole, študentka

Kot vsako leto je na tekmovanju med študenti in dijaki zmagal JDD. Ker sem sama tekmovala v kar štirih disciplinah, lahko rečem, da sem se zmage precej razveselila. Tekmovali smo v devetih disciplinah: odbojka (fantje in dekleta), nogomet (fantje in dekleta), košarka (fantje in dekleta), floorball, med dvema ognjema in vlečenju vrvi. JDD je zmagal šestkrat, ŠDJFG pa trikrat.

Takšna tekmovanja, ki poleg športnega druženja pripomorejo tudi k tkanju vezi med dijaki in študenti, so mi všeč, ker popestrijo naš enoličen vsakdan.

Viktorija Kmetič, dijakinja

20170328_Boj_za_žirafo_071

20170328_Boj_za_žirafo_087

20170328_Boj_za_žirafo_101

20170328_Boj_za_žirafo_135

20170328_Boj_za_žirafo_160

Več fotografij si lahko ogledate tukaj in tukaj.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content