Astronomski tabor

Med 29. 11. in 1. 12. je na Pohorju potekal astronomski tabor. 11 učencev naše šole je skupaj z 20 učenci OŠ Komenda Moste vikend preživelo ob spoznavanju astronomije, zanimivih delavnicah, opazovanju zvezd in medsebojnem druženju.

Vtisi udeležencev:
Učitelji so se res trudili da bi se z učenci iz Komende zelo povezali in to jim je uspelo, saj smo navezali veliko novih prijateljstev. Zelo so se potrudili za zanimiv program, vseeno pa nam ni manjkalo prostega časa. Pustili so nam svobode, kot je bilo možno, in nas niso omejevali z bednimi pravili. Tabor je bil res nepozaben.
Ruta in Maša, 8. a

Vremenska napoved je bila bolj slaba, zato niti nisem imel previsokih pričakovanj. A nas je že prvi dan presenetila jasnina, ki se je odprla okrog 22.00. Tako smo lahko skoraj do enih zjutraj opazovali nočno nebo. Program je bil zanimiv skozi celoten vikend, a najbolj zanimiva so bila nočna opazovanja. Danes smo nekateri celo vstali zgodaj zjutraj in videli pomladna ozvezdja, ki so se že dvigala čez nebo. Videli smo veliko meglic, vključno z Orionovo meglico, galaksije, kot je Andromedina galaksija, najbolje pa je bilo, ko smo lahko hkrati videli več objektov. Bilo je super, čeprav nismo ravno veliko spali, a saj ravno to je bil razlog, da smo prišli!

Aleš Rus, 9. a

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content