Družinski dnevi 2. B

V petek, 13. maja 2022, so se učenci 2. b odpravili na družinske dneve.

Najprej so se po nekaj obvozih odpeljali do Starega Malna in krenili na prijetno senčno gozdno pot proti Planini nad Vrhniko. Učenci so med potjo občudovali cvetlice. Ob poti jih je presenetil zelen kuščar z modro glavo, ki se je grel na soncu. Na Planini so se okrepčali z odličnimi sendviči, otroci so se poigrali na zanimivih plezalih, najbolj pogumni pa so si pogledali okolico z visokega razglednega stolpa.

Otroci so bili navdušeni nad lepo naravo Medvedjega Brda in zanimivo se jim je zdelo, da se v bližini doma pase cela čreda krav. Želodčke so pocrkljali s pastirčkovo juho, testeninami in sočno solato. Potem so se učenci razgibali na igrišču ob košarki, nogometu, namiznem tenisu, badmintonu in plezanju na plezalni steni. Po odmoru smo se odpravili v naravoslovno učilnico, kjer imajo precej živali. Otroci so lahko v roke vzeli različne vrste paličnjakov, želvo, morskega prašička in skakača, ki je spuščal »čokoladna presenečenja«. Nato je bivši atlet Gregor Cankar otroke učil lokostrelstva. Streljanje jim je šlo odlično od rok.

Po večerji je program vodil šolski kaplan Gašper. Beseda je tekla o stvarjenju sveta, o lepoti našega stvarstva in o naši skrbi zanj. Učenci so ob pogovoru »postregli« z zanimivimi idejami in skrbno reševali naloge v knjižicah. Ogledali smo si risanko o Frančišku Asiškem.

Prvi učenci so prihodnji dan začeli vstajati že okrog 6. ure, čeprav so imeli budilko pripravljeno eno uro kasneje. V tišini so otroci pospravili posteljnino s postelj in si pripravili kovčke. Ob 7. uri je bila na urniku jutranja telovadba: ob poslušanju ptičjega petja in mukanju krav smo pretekli krajšo razdaljo, naredili nekaj gimnastičnih vaj in se vrnili v dom. V učilnici so učenci zapisali svojo hvalnico stvarstvu in se pripravili na sv. mašo: nekaj otrok je sestavilo zahvale, drugi prošnje, boljši bralci pa so sodelovali pri branju berila o stvarjenju sveta. Ob 12. uri so družinske dneve zaključili s skupno sv. mašo, kjer so učenci lepo prepevali in sodelovali, tako da je bil to čudovit dogodek za vse.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content