Inovacijski kamp

Od četrtka, 7. 10., do sobote, 9. 10., je na naši osnovni šoli potekal prvi inovacijski kamp za učence osmega in devetega razreda. Kampu so se pridružili tudi nekateri učenci iz Osnovne šole Trnovo, ki to šolsko leto gostuje v prostorih našega zavoda. Skupaj se je kampa torej udeležilo 8 učencev iz OŠAŠ in 3 iz omenjene gostujoče šole.

Ti učenci so se prvi dan razdelili v 3 skupine, ki so vse reševale enotni izziv. Slednjega je zastavilo vodstvo šole, in sicer je bila naloga, da ekipe pripravijo predlog izvedbe za postavitev lesene ograje okrog dela šole. Konkretno za območje, ki je namenjeno igri v času rekreativnega odmora in OPB, ko obstaja določena nevarnost za nenadzorovan prehod na bližnje parkirišče.
Po uvodni predstavitvi izziva so se učenci skupaj z mentorji odpravili k izvajalcu del za postavitev lesene ograje in si pobliže ogledali obdelavo in pripravo lesenih kolov. Tam so tudi dobili natančnejše podatke o ceni izdelave. Drugi dan kampa so učenci najprej izdelali svoje poslovne načrte, nato pa so se posvetili predvsem temu, da so narisali in izdelali natančen načrt ograje in ga tudi oblikovali po željah naročnika in po lastni presoji. Pri njihovem delu jih je spremljal tudi zunanji mentor, ki jim je predvsem pomagal pri izdelavi čim bolj ustreznega prototipa. To pomeni, da so učenci na enostaven in oprijemljiv način uresničili svoje zamisli in ideje o konkretni ograji. Tretji dan kampa pa je bil namenjen pripravi predstavitve pred komisijo in njeni dejanski izvedbi.
Komisija, ki so jo sestavljali gospa ravnateljica naše šole, gospoda ekonom in direktor zavoda ter oba notranja mentorja, je bila nad izdelki prototipov in predstavitvami navdušena. Odločili so se, da v nadaljnjo izvedbo postavitve ograje vključijo eno izmed ekip, ki se je najbolj izkazala z inovativno rešitvijo. Hkrati pa so pohvalili in izpostavili odlične elemente predstavitev pri vsaki skupini.
Kamp se je zaključil v prijetnem druženju in s podelitvijo praktičnih nagrad. Sredstva za izvedbo smo pridobili iz razpisa nacionalne agencije SPIRIT, ki se ji na tem mestu zahvaljujemo za podporo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content