Mednarodni projekt Europe-on the move! je v polnem teku

V prejšnjem šolskem letu 2020/2021 se je Osnovna šola Alojzija Šuštarja vključila v mednarodni projekt Europe-on the move!, ki ga podpira evropska organizacija Erasmus+. Pri projektu sodelujemo skupaj s šolami iz Nemčije, Škotske, Francije, Poljske in Belgije. Glavne teme projekta so: umetnost, gibanje, znanost, varnost na internetu, spoznavanje drugih kultur in narodov ter povezovanje z njimi.

V letošnjem šolskem letu smo v okviru projekta skupaj z učenci naše šole izvedli kar nekaj aktivnosti: pisali smo pesmi o barvah v slovenskem in angleškem jeziku, se pogovarjali o varnosti na internetu ter izdelovali plakate na to temo, razmišljali smo tudi o tem, kdo smo in se predstavili s pomočjo nekoliko drugačnih avtoportretov. Izdelki so tudi predstavljeni v šolski avli, na Erasmus+ tabli.

V prihodnjem šolskem letu 2022/2023 bomo v okviru projekta izvedli tri izmenjave z učenci in učitelji.

Prva izmenjava bo potekala od 18. do 23. septembra 2022. Dvanajst sedmošolcev in trije učitelji z naše šole bodo obiskali šolo Institution du Saint Esprit v mestu Beauvais v Franciji. Tam bodo sodelovali pri pouku ter se udeležili drugih aktivnosti, ki jih bodo organizirali francoski učitelji in učenci. Družili se bodo s sovrstniki kar iz petih držav, ki sodelujejo pri projektu. Verjamemo, da bo izkušnja za vse skupaj nepozabna.

Ela Rupert, prof. ang. (koordinatorka projekta)

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content