Mladinska spevoigra Kresniček – ponovitev

V torek, 5. 10. 2021, so v telovadnici Osnovne šole Alojzija Šuštarja učenci Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava in Osnovne šole Alojzija Šuštarja dvakrat izvedli mladinsko spevoigro Radovana Gobca Kresniček.

Predstavo so poleg naših osnovnošolcev poslušali otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana. Meseca junija je predstava potekala v učilnici v naravi, tokrat pa smo jo zaradi vremenskih razmer prestavili v telovadnico, kjer je velik prostor omogočal, da so otroci lahko ohranili skupine v »mehurčkih«.

Predstava v izvedbi učencev Glasbene šole in hkrati Osnovne Šole Alojzija Šuštarja – sedem učencev glasbene šole pa je bilo zunanjih – je uspela nad vsemi pričakovanji in očarala zbrano publiko, zahvaljujoč tudi nedeljski generalki, kjer so nastopajoči izpilili pridobljeno znanje.

Posebej je treba omeniti solistko Katarino Pirc, ki je prepričljivo in dovršeno nastopila v vlogi Kresnička. Zahvaljujemo se učiteljici Kristini Puntar, organizatorici in vodji predstave, režiserki in koreografinji Tanji Pečenko, korepetitorki Vlasti Doležal Rus in zborovodju Tinetu Becu za njihovo požrtvovalno delo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content