Obisk v krajevni knjižnici Šentvid

Pot pod noge in v Šentvid
v krajevno knjižnico,
kjer so knjige, pobratimke,
lek za našo dušico.

S knjižničarskim krožkom II., torej s starejšo skupino, smo se že dolgo časa menili, da se odpravimo na obisk v enoto Mestne knjižnice Ljubljana v Šentvidu. Malce nas je pri tem prizadevanju zavrla bolezen, v sredini aprila pa se je vendarle skozi teden priplazil tisti petek, ki je rezerviran za naša srečanja. Vodja šentviške krajevne knjižnice gospa Karmen Jančar nas je že čakala, da nas popelje skozi majhno, a prisrčno knjižnico. Enota MKL je nastanjena v eni tistih hiš starega Šentvida, ki je namenjena različnim družbenim dejavnostim. Med ogledom smo izvedeli, da je v njej včasih domovala tudi carinarnica med nemško in italijansko zasedbeno cono.

Gradivo je v splošni knjižnici razporejeno malo drugače, pri izposoji in vračanju pa si pomagajo tudi z RFID-ploščo ter knjigomatom. V času našega obiska so jih ravno pestile težave z vzajemnim katalogom COBISS, kar je vedno vzrok za sive lase bibliotekarjev. Gospa Karmen nas je popeljala na kratek sprehod po knjižnici. Posebej se nam je zdelo zanimivo, da imajo gradivo za bralno značko in domače branje na posebni polici. Za zaposlene in vodjo je na voljo zares majhna, a lična sobica. Včasih je ta enota MKL spadala pod šišensko krajevno knjižnico, zdaj pa deluje samostojno.

Gospa Karmen nas je ob obhodu obdarila s trakovi za ključe, priponkami in magneti ter nas povabila, da se še kdaj oglasimo. Res nas je bilo kaj malo, vendar pa bomo vsakomur na naši šoli z veseljem povedali, če bo priložnost, o gostoljubni šentviški krajevni knjižnici.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content